Gabriel Biriş: Pot fi luaţi bani din protecţia socială pentru a se investi în educaţia timpurie

| 20 mai, 15:10

Secretarul de stat din Ministerul de Finanţe, Gabriel Biriş, a susţinut, vineri, în cadrul conferinţei "Parteneriatul public-privat pentru educaţia timpurie, o şansă pentru competitivitatea României", că singura soluţie pentru ca România să se dezvolte este investiţia în educaţie.

„Singurele state care au trecut de la statutul de ţară subdezvoltate la cele de zvoltate sunt cele care au investit în educaţie şi aici putem da ca exemple Coreea de Sud, Singapore, Israel, Estonia”, a spus Gabriel Biriş.   Totodată, acesta consideră că trebuie transferată o anumită pondere a cheltuielilor cu protecţia socială în sectorul de educaţie, în contextul în care în acest moment învăţământul are cel mai scăzut buget din UE

„Cred că ar trebui să vorbim de scăderea ponderii cheltuielilor cu protecţia socială şi despre folosirea acestor fonduri pentru educaţie, începând de la creşe, educaţie timpurie şi aşa mai departe. Dacă ne uităm mereu cum facem bani pentru educaţie, nu o să avem rezultate. (…) Trebuie să înţelegem că populismul este coruperea alegătorilor de către politicieni”, a spus Gabriel Biriş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ