Gabriel Oprea, la lansarea planului politic: Vrem să reînviem noțiunea de naționalism, cel pozitiv, constructiv

| 25 mai, 13:50

Gabriel Oprea a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre planul politic pe care UNPR și-l propune.

"în următorii cinci ani vreau să reînviem noțiunea de naționalism, cel pozitiv, constructiv, așa cum se manifestă în țările puternice din Europa. Pentru mine, pentru UNPR, pentru colegii mei, înseamnă că orice decizie guvernamentală, orice lege va fi gândită pentru binele țării, nu pentru al partidului, companii sau pentru a impresiona pe cineva din afara țării".

Astfel, "UNPR va elabora un plan național care va include câteva direcții prioritare discutate în ultimul timp cu colegii mei care pleacă de la ideea de interes național și naționalism constructiv".

În ceea ce privește educația, Oprea a subliniat că vrea să ridice nivelul mediu, ceea ce înseamnă salarii mari pentru profesori, dar și mai multă muncă din partea lor. În plus, profesorii ar trebui să fie plătiți pentru cele 40 de ore reale, nu de pe hârtie, este de părere liderul UNPR.

În domeniul sanitar, prioritatea UNP este "de a orpi exodul personalului medical și să găsim mijloace pentru a-i convinge să rămână în România". Oprea subliniază că nu este normal ca țara să plătească facultatea, iar medicii să plece în străinătate. De altfel, punctează și necesitatea creșterii salariului, dar și obligativitatea de a profesa 5-10 ani în țară.

Referitor la domeniul economic, acesta a declarat că vrea limitarea exportului de materie primă, și creșterea exportului de produse finite.

Pentru domeniul apărării, Oprea spune că "încurajăm creșterea rapidă a bugetului apărării, încurajăm stagiul militar voluntar" și este de părere că ar trebui să existe și beneficii substanțiale precum lipsa plății anumitor taxe și impozite.

În privința agriculturii, Oprea spune că își dorește ca aceasta să fie a românilor, iar cetățenii să profite de acest beneficiu pe care îl au. 

"Până la finalul anului vom elabora și detalia aceste direcții, astfel încât planul politic național să devină un document de referință pentru toate deciziile pe care noi ca partid le vom lua în curând. Vreau să subliniez încă o dată că UNPR a intrat într-o nouă etapă de creștere și vrem ca acest lucru să fie vizibil pentru toți românii. Ne păstrăm principiile, ne păstrăm orientarea pentru interesul național și ne păstrăm atitudinea corectă față de parteneri. UNPR a ajuns la maturitatea necesară pentru a propune proiecte mari pentru România și vrem să avem astfel de proiecte în toate zonele de importanță națională", a spus președintele UNPR.

În încheiere, Oprea a precizat că "UNPR este parte a actualei majorități guvernamentale, este și rămâne parte dintr-un guvern bun, apreciem noi, pentru România. Îl susținem pe premierul Victor Ponta și susținem parteneriatul corect pe care îl avem cu președintele Klaus Iohannis. Cine dorește stabilitate, seriozitate și securitate îi așteptăm la UNPR".

Tag-uri: Gabriel Oprea, UNPR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ