Gabriel Oprea susține necesitatea introducerii votului de la 16 ani

| 29 mai, 15:29

Președintele UNPR Gabriel Oprea a reiterat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă la Iași, necesitatea introducerii votului de la 16 ani.

Liderul UNPR,  Gabriel Oprea a spus că formațiunea politică pe care o reprezintă este un partid al generației tinere, cu foarte mulți membri tineri.

"Vrem să introducem votul de la 16 ani. Este inițiativa din 2010 a senatorului Toma (Ion Toma-n.r.). Considerăm că, dacă de la 16 ani tinerii sunt impozitați, atunci când lucrează legal, pot să își marcheze viitorul", a spus Gabriel Oprea, citat de Agerpres.

El a spus totodată că UNPR sprijină tinerii prin intermediul unor proiecte precum 'Primul loc de muncă', dar și categoriile sociale mai puțin avantajate, prin taxa de solidaritate.

"Avem și legea primului loc de muncă, în care statul ajută societățile care angajează tinerii care termină o formulă de școală, tinerii între 16 și 29 de ani. Cred că e important să îi ajutăm pe tineri. Este o lege foarte importantă și credem că vom avea votul politic de la toate formațiunile politice să trecem această lege", a mai spus Gabriel Oprea.

Un alt proiect al UNPR reamintit de Gabriel Oprea vizează taxarea marilor averi, afirmând că "peste 85 la sută dintre români doresc taxarea marilor averi". El a precizat că astfel de impozitări se fac și în alte țări mai dezvoltate decât România.

Președintele UNPR a subliniat necesitatea majorării salariilor pentru angajații din sistemul medical și pentru cei din învățământ și le-a vorbit celor prezenți despre proiectele partidului pe agricultură, apărare, mediu și economie.

El a subliniat că UNPR va susține toate deciziile  guvernamentale și inițiativele legislative care sunt în acord și pe care le va pune în aplicare în interesul românilor, "nu în favoarea unui partid sau a altuia, nu în favoarea unor companii, ci pentru a fi de folos românilor și României".

"În calitatea pe care o dețin în guvern, de vicepremier pentru securitate națională, pot să vă asigur că România este un stat sigur, care generează stabilitate și securitate. Noi așteptăm toți românii care doresc seriozitate, stabilitate și securitate, să vină să se înscrie în UNPR", a declarat Gabriel Oprea.

Tag-uri: Gabriel Oprea, UNPR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ