Ce decizie a luat ANI în privința averii ministrului Gabriel Oprea

| 02 iun, 13:38

Agenția Națională de Integritate a decis clasarea lucrării referitoare la vicepremierul Gabriel Oprea, având în vedere că nu a identificat diferențe semnificative între modificări intervenite în avere pe durata exercitării funcțiilor publice și veniturile realizate, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

"În data de 29 mai, Agenția Națională de Integritate a comunicat viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, Raportul de evaluare în urma sesizării depusă de către o persoană fizică, la începutul acestui an. Ca urmare a finalizării evaluării privindu-l pe ministrul Afacerilor Interne, nu a fost identificată o diferență în sensul prevederilor art. 18 din Legea 176/2010. Prin urmare, Agenția Națională de Integritate a decis clasarea lucrării respective", arată un comunicat al MAI.


Potrivit articolului 18 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, prin diferențe semnificative se înțelege "diferența mai mare de 10.000 de euro sau echivalentul în lei al acestei sume între modificările intervenite în avere pe durata exercitării demnităților și funcțiilor publice și veniturile realizate în aceeași perioadă".

Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat, pe 3 aprilie, că a mai trecut ''prin filtrul" instituțiilor cu atribuții în verificarea demnitarilor și niciodată nu i s-a imputat ''vreo abatere sau vreo neregulă''.

''Nu este prima dată când se fac astfel de verificări, mai ales că de ani de zile ocup funcții de demnitate publică. Am trecut de mai multe ori prin filtrul instituțiilor cu atribuții în verificarea demnitarilor și, după cum se știe, niciodată nu mi s-a imputat vreo abatere sau vreo neregulă în legătură cu activitatea pe care am depus-o. Am respectat legile țării și voi face același lucru în continuare. Prin urmare, nu am niciun dubiu că ANI va constata o dată în plus ceea ce a constatat și cu alte ocazii, și anume că nu există neconcordanțe sau suspiciuni în ceea ce mă privește. Nu în ultimul rând, vreau să precizez că dreptul de a depune petiții și sesizări este unul garantat prin Constituție și îl respect'', a declarat, în aprilie, Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, referindu-se la sesizarea depusă la ANI de către o persoană fizică, prin care se cere verificarea declarațiilor sale de avere din ultimii 10 ani.

Tag-uri: ANI, Gabriel Oprea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ