ANI face încă o victimă: fostul vicepreşedinte al INS s-a aflat în incompatibilitate

| 27 mai, 14:04

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Nicolae Cristian Stănică, fost vicepreşedinte al Institutului National de Statistică, potrivit Agerpres.

 

Potrivit unui comunicat al ANI remis miercuri, Nicolae Cristian Stănică s-a aflat în incompatibilitate, deoarece în perioada 13 noiembrie 2009 - 27 iunie 2012 a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare SA.

Nicolae Cristian Stănică a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Institutului Naţional de Statistică, cu rang de subsecretar de stat în perioada 2 noiembrie 2005 - 5 iulie 2012.

Conform art. 7, alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 957/ 2005 privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Statistică, "Institutul Naţional de Statistică este condus de un preşedinte cu rang de secretar de stat, ajutat de 3 vicepreşedinţi cu rang de subsecretar de stat".

În opinia ANI, Stănică a încălcat dispoziţiile art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora "funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1) lit. b) - i", coroborat cu dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora "Raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă până la încetarea funcţiei eligibile sau a funcţiei de demnitate publică, în cazul în care funcţionarul public a fost ales sau numit".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ