Fostul secretar de stat Adrian Streinu-Cercel, declarat INCOMPATIBIL de ANI

| 29 iun, 14:00

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către STREINU-CERCEL ADRIAN, fost Secretar de stat în  cadrul Ministerului Sănătății, actual Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”, București, ca urmare a deținerii simultane de funcții.

- în perioada 11 martie 2008 - 12 martie 2012, a deținut, simultan, funcțiile de Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, București, și Secretar științific al Senatului Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila București, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricăror alte funcții salarizate, nesalarizate sau / și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică […]”;

- în perioada 19 noiembrie 2010 - 23 mai 2012, a deținut, simultan, funcțiile de Secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății și Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș,București, încălcând, astfel, dispozițiile art. 84, alin. (1), lit c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia de […] administrator […] la instituţiile publice”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. STREINU-CERCEL ADRIAN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Citeste si: RADU MAZĂRE, o nouă lovitură! Fostul edil nu poate justifica o sumă importantă din avere

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ