Veste bună! Investițiile nete realizate în economia națională au urcat cu 8,5%, la peste 11,93 miliarde de lei

| 04 iun, 10:42

Investițiile nete realizate în economia națională au însumat, în primul trimestru al anului, 11,932 miliarde de lei, mai mari cu 8,5% raportat la perioada similară din 2014, potrivit datelor provizorii publicate joi de Institutul Național de Statistică.

Creșterea cu 8,5% a investițiilor nete s-a produs pe fondul creșterilor înregistrate la toate elementele de structură: lucrări de construcții noi — cu 16,2% (la 5,130 miliarde de lei), utilaje (inclusiv mijloace de transport) — cu 3,8% (la 5,471 miliarde lei), și alte cheltuieli — cu 0,4% (la 1,330 miliarde lei).

Comparativ cu trimestrul I 2014, în primele trei luni ale anului în curs se constată o creștere a ponderii investițiilor nete în lucrări de construcții noi cu 2,4 puncte procentuale.

Ponderea investițiilor nete în utilaje (inclusiv mijloace de transport) și alte cheltuieli a scăzut cu 2,2 puncte procentuale, respectiv cu 0,2 puncte procentuale.

Ramurile în care s-a realizat un volum mai mare de investiții nete sunt în industrie, comerț și servicii, precizează INS.

Tag-uri: ins, investitii nete
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ