Gabriela Firea dezvăluie atitudinea DUPLICITARĂ a preşedintelui Iohannis

| 24 mar, 17:34

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a publicat, marți, pe blogul personal, declarația politică pe care a citit-o în urmă cu o zi în plenul Senatului, în cadrul căreia afirmă că social-democrații sunt uimiți de atitudinea președintelui Klaus Iohannis privind formarea unei noi majorități parlamentare.

Amintind că în campania pentru alegerile prezidențiale de anul trecut, actualul președinte Klaus Iohannis afirma că "E greșit și periculos să dai toată puterea unui singur partid" și susținea răspicat că nu este treaba șefului de stat să se implice în realizarea unor majorități parlamentare, senatorul Gabriela Firea a declarat, ieri, în plenul Camerei, că PSD este uimit de atitudinea succesorului lui Traian Băsescu la Cotroceni.

"Alegerile au trecut și, după ce și-au văzut sacii cu voturi în căruță, liberalii au uitat brusc de nocivitatea concentrării întregii puteri executive într-o singură mână și au declanșat o veritabilă campanie de dărâmare a guvernului Ponta și, pe cale de consecință, de preluare a guvernării. Faptul că această campanie are, până acum, aspectul ciocnirii unui corp de un perete, ca să preluăm un model din fizică, specializarea domnului Klaus Iohannis, nu scuză cu nimic duplicitatea liderilor PNL. După cum nici nu-i scapă de ridicol pe aliații de conjunctură ai acestora, care dădeau și termene precise pentru căderea guvernului. Numai că, ghinion!, în loc să cadă guvernul, a căzut sub securea DNA jumătate din formațiunea fantomă.

Ne miră însă atitudinea președintelui Iohannis. Care pe de o parte clamează public faptul că nu se implică în negocierile pentru formarea unei noi majorități parlamentare, dar pe de altă parte le încurajează, vorbindu-le ziariștilor străini despre dorința sa de a avea la Palatul Victoria un guvern PNL, pe care îl numește sugestiv „guvernul meu". Din nou însă, ghinion! Actuala majoritate parlamentară este solidă și oricâte cântece de sirenă ar interpreta liderii PNL, progresiștii, conservatorii și liberalii reformiști au dat asigurări ferme, prin liderii lor legitimi, că susțin actualul guvern. Consiliul Național al PSD nu s-a lăsat, așa cum sperau adversarii noștri și cum prevesteau propagandiștii și postacii lor, cu scandaluri, implozii sau sciziuni", a spus, luni, Gabi Firea în ședința plenului Senatului.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PSD a dorit să transmită și un mesaj nu doar Opoziției, ci întregii clase politice: "Așa că dacă faptele nu le confirmă, liberalii și președintele Klaus Iohannis rămân doar cu vorbele. Iar dacă modul în care își doresc ei să înlăture guvernul Ponta este sau nu discutabil din punct de vedere moral sau constituțional, din punct de vedere semantic sigur are o problemă. Asta pentru că guvernul nu este al meu, al lui Victor Ponta, nici al meu, al lui Klaus Iohannis, nici al tău, liberale sau pesedistule, ci al României şi al românilor", a conchis senatorul PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ