Gabriela Podaşcă va candida la preşedinţia TSD

| 02 dec, 14:22

Deputatul PSD Gabriela Podaşcă a anunţat, miercuri, că va candida la preşedinţia Tineretului Social Democrat (TSD) la congresul din 12 decembrie, propunând deschiderea acestei organizaţii către societatea civilă, dar şi întărirea rolului său în interiorul partidului, transmite Agerpres.

"Candidez pentru că vreau să transformăm TSD într-o adevărată mişcare a tinerilor din România, o mişcare din care tinerii să îşi dorească să facă parte, o mişcare care să ne facă pe noi mândri că suntem parte din TSD şi mândri că suntem tineri de stânga", a declarat Podaşcă, potrivit unui comunicat de presă. 

Gabriela Podaşcă, în prezent vicepreşedinte al organizaţiei, consideră că TSD trebuie să înceapă, alături societatea civilă, mişcarea sindicală, antreprenori şi mediul academic, un proiect naţional pentru oprirea emigraţiei în rândul tinerilor. 

"Nu poţi să construieşti viitorul unei ţări fără tineri. TSD trebuie să se implice în această dezbatere - cum îi convingem pe tineri să rămână în România. Nu va fi un obiectiv uşor de atins, dar, dacă ne propunem acest lucru, atunci vom începe să ne implicăm în acele domenii care îi interesează în mod real pe cei care sunt din aceeaşi generaţie cu noi - crearea de locuri de muncă, locuinţe pentru tineri, educaţie de calitate. Am început deja, împreună cu partenerii sociali, dezbaterile pentru actualizarea Legii Tinerilor. La Congres voi lansa proiectul Stop2Go, care cuprinde priorităţile pentru atingerea obiectivului privind oprirea emigraţiei tinerilor", a precizat Podaşcă. 

În opinia sa, TSD trebuie să aibă un cuvânt de spus în elaborarea ofertei electorale a PSD pentru alegerile din 2016 în ceea ce priveşte politicile de tineret. 

"Tinerii din TSD au fost mereu în prima linie a campaniilor electorale. Obiectivul nostru trebuie să fie câştigarea unui număr cât mai mare din voturile tinerilor în 2016. Vreau să le oferim tinerilor din TSD, dar şi celor care se uită la noi din afara organizaţiei o perspectivă. Dacă munceşti pentru TSD, atunci partidul te va promova. De aceea, voi susţine ca la alegerile de anul viitor preşedinţii organizaţiilor TSD să se regăsească pe listele partidului la alegerile locale şi parlamentare", a transmis Gabriela Podaşcă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ