Gardian de la Penitenciarul Jilava, acuzat că introducea în închisoare droguri şi telefoane mobile

| 27 noi, 2013

Procurorii DIICOT au reţinut un subofiţer de la Spitalul Penitenciar Jilava-Bucureşti, acesta fiind acuzat că percepea bani de la deţinuţi şi persoane din afară în schimbul introducerii în penitenciar de telefoane mobile în interiorul cărora se aflau şi cantităţi de heroină.

Alături de gardianul de la Jilava, procurorii DIICOT au emis ordonanţe de reţinere de 24 de ore pe numele unui deţinut şi a trei persoane din afară.

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Direcţiei Generale Anticorupţie au efectuat marţi percheziţii domiciliare şi controale la Penitenciarul Jilava - Bucureşti, respectiv Spitalul Penitenciar Jilava - Bucureşti, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii infracţiunilor de introducere în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate în scopul utilizării acestora, trafic de droguri de mare risc, luare şi dare de mită.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, persoanele reţinute au introdus, în perioada august 2013 - noiembrie 2013, în Penitenciarul Jilava-Bucureşti şi Spitalul Penitenciar Jilava-Bucureşti telefoane mobile în interiorul cărora s-au aflat în unele cazuri cantităţi de heroină destinate traficării şi consumului pentru persoanele din detenţie.

Drogurile şi telefoanele mobile erau introduse cu ajutorul sau prin intermediul subofiţerului reţinut, care în schimbul acestor "servicii" pretindea şi primea importante sume de bani de la celelalte persoane cercetate în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, acţiunea fiind realizată cu sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ