Magneţii de frigider te-ar putea UCIDE. Iată cum!

| 02 iun, 2014

Fie că i-am achiziţionat din excursii, ca suvenir, fie că ne place pur şi simplu să ne înzorzonăm frigiderul cu accesorii haioase şi colorate, magneţii de frigider stau la loc de cinste în orice casă. Însă ştiai că aceste mici bijuterii îţi pot pune sănătatea în pericol?

Potrivit oamenilor de ştiinţă elveţieni de la Universitatea din Zurich, magneţii de frigider sunt făcuţi din metale care pot creşte riscul de infarct, în special în cazul persoanelor cu afecţiuni cardiace preexistente, care au suferit un implant de pacemaker (stimulator cardiac), subliniază un articol publicat de BBC .

Magneţii foarte puternici, realizaţi din neodim fier bor, cunoscuţi şi ca magneţi de pământuri rare sau neo magneţi, sunt strălucitori şi au, de regulă, culoarea argintie, iar dacă persoana cu pacemaker se apropie mai mult de 3 centimetri de un astfel de dispozitiv riscă să dea peste cap mecanismul stimulatorului cardiac, survenind infarctul.

Însă nu doar magneţii de frigider sunt de luat în seamă, ci şi insignele magnetice ori telefonul mobil, la realizarea cărora se pare că se folosesc astfel de metale periculoase.

Medicii avertizează astfel pacienţii în privinţa acestui risc major şi trag un semnal de alamă către toţi producătorii de dispozitive magnetice să înştiinţeze cumpărătorul de efectele nocive pe care le pot avea acestea asupra stării de sănătate.

Cu toate acestea, June Davidson, reprezentant al Fundaţiei Inimii din Marea Britanie, ţine să calmeze spiritele şi asigură că "pacemakerele sunt realizate după cele mai înalte standarde şi sunt riguros testate, având în acelaşi timp un înveliş protector care împiedică fluctuaţiile magnetice, astfel încât problemele mai sus menţionate apar destul de rar, în special când persoana este expusă unui dispozitiv magnetic de dimensiuni mari".

Cât priveşte riscul de cancer şi utilizarea magneţilor de frigider, nu există nici un studiu ştiinţific care să demonstreze că ar fi o legătură, după cum subliniază şi un raport publicat în National Cancer Institute.

 

Sursă: csid.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 oct, 2014
Valy
Editura cauta urgent colaboratori sau parteneri pentru promovare online.
Oferta este valabila pentru toate localitatile din tara.
Cerinte:
- cunostinte minime de operare pc, internet si office;.
- implicare si dedicare;.
- seriozitate si perseverenta.
Oferta:
- un contract de comision foarte avantajos in functie de realizari;.
- programe de instruire periodice;.
- cursuri gratuite;.
- program de lucru 1 - 1:30 ore pe zi;.
- munca intr- o echipa tanara si dinamica.
Persoanele interesate pot lasa un mesaj cu textul: "Info" pe mail : [email protected] si vor primi informatii suplimentare.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ