Descoperire ALARMANTĂ: Unul din opt bărbaţi are gena infarctului

| 20 dec, 2013

Cercetătorii au descoperit o genă a atacului de cord. ADN-ul greșit descoperit la unul din opt bărbați crește riscul bolilor de inimă și a infarctului cu 38%.

Într-un studiu publicat în revista PLoS ONE, cercetătorii s-au concentrat pe gena 5HTR2C pentru a descoperi cum afectează sănătatea cardiovasculară. Bazându-se pe cercetările anterioare autorii studiului știau că variația AND-ului acestei gene are legătură cu o reacție extremă la stres. Dr. William de la Universitatea Duke a demonstrat că persoanele care au gena produc de două ori mai mult cortizol (hormonul stresului).

Cum nivelul crescut de cortizol crește riscul atacurilor de cord, cercetătorii s-au decis să studieze mai îndeaproape efectele acestei gene.

Pentru studiul lor, cercetătorii de la Universitatea Duke au urmărit 6100 de bărbați și femei cu boli de inimă, timp de șase ani. Dintre pacienți, 13% erau purtătorii genei care crește cu 38% riscul de infarct.

Oamenii de știință bănuiesc că acest lucru este cauzat de un compus al sângelui denumit MMP9 care crește nivelul cortizolului în organism. Potrivit Medical Newa Today, MMP9 poate duce la dezvoltarea cheagurilor de sânge crascând astfel riscul de infarct.

Experții speră că în viitor aceste descoperiri vor ajuta la prevenirea deceselor cauzate de infarct.

”Această cercetare poate ajuta la identificarea pacienților candidați pentru strategii mai intensive de tratament și prevenire”, spune Dr. Peter Kaufmann.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ