Geoană a discutat cu Victoria Nuland despre schimbarea majorității din România și evenimentele din Ucraina

| 01 mar, 2014

Senatorul Mircea Geoană, înalt reprezentant al primului-ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice și de diplomație publică, a avut, vineri, convorbire telefonică cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia, temele discutate fiind noua situație politică din România și evenimentele din Ucraina, precum și Republica Moldova.

'Am prezentat recentele evoluții politice din România și i-am transmis faptul că schimbarea de majoritate va asigura mai multă coerență acțiunilor guvernului. Principalele priorități ale guvernării rămân neschimbate în politica economică, externă și de securitate ale României. În cadrul discuției, a fost subliniat și rolul bunei guvernări, a transparenței și a 
unui mediu de afaceri stabil și predictibil pentru susținerea relansării economice și a atractivității României pentru investiții și dezvoltare, în condiții de stabilitate politică și macroeconomică', a declarat Mircea Geoană, potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit sursei citate, au fost discutate de către cei doi oficiali și situația din Ucraina și din peninsula Crimeea.

'Integritatea teritorială, stabilitatea politică și financiară a Ucrainei reprezintă priorități de prim ordin pentru SUA și UE. Ca vecin al Ucrainei, România va susține activ toate inițiativele menite să asigure stabilitatea regională și traseul european al Ucrainei, Republicii Moldova și al Georgiei. Au fost evocate și modalitățile prin care comunitatea internațională, inclusiv statele din regiune, pot asigura sprijin economic și politic pentru Ucraina și Republica Moldova în acest moment critic", a afirmat Geoană cu privire la discuția purtată pe această temă cu oficialul SUA.

De asemenea, Geoană a discutat cu Nuland și despre Republica Moldova.

"Vizita premierului Ponta la Chișinău și a premierului Leancă la Washington, de săptămâna viitoare, au fost de asemenea evocate, ca elemente ale interesului SUA și al României pentru sprijinirea activă a Republicii Moldova, în contextul crizei ucrainiene și a semnării de către R. Moldova a Acordului de Asociere cu UE din august 2014", a mai declarat oficialul român după discuția cu Victoria Nuland.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ