Geoană: Ar trebui să fim pregătiţi cu o formulă de rezervă pentru un alt portofoliu de comisar european

| 17 iul, 2014

Comisa european. Mircea Geoană a declarat joi că România ar trebui să aibă o variantă de rezervă pentru postul de comisar european şi nu a exclus ideea unui candidat din partea Partidului Social Democrat.

Comisar european.   "Pe de altă parte, Victor Ponta are de asemenea dreptate, în sensul că domnul Juncker (noul preşedinte al Comisiei Europene - n.r.) a cerut fiecărui stat, fiecărui guvern, două nominalizări, nu una singură. Ceea ce înseamnă că ar trebui să fim pregătiţi cu o formulă de rezervă pentru un alt portofoliu şi pentru altă persoană', a afirmat Geoană într-un interviu la RFI.

Mircea Geoană nu exclude nici posibilitatea nominalizării unui candidat-femeie. 'De ce nu? Şi de ce nu cu un candidat din partea social-democraţilor români?', a spus el.


În acelaşi interviu, Mircea Geoană, care ocupă şi funcţia de înalt reprezentant al prim-ministrului pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică, a apreciat că disputele dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta privind nominalizarea comisarului european 'ajută la reconfirmarea unei imagini în Europa pe care România a dat-o în ultimii ani, de ţară fracturată, de ţară în care orgoliile politice sunt mai importante decât mizele naţionale'.

'Este pur şi simplu un joc pe care nu-l înţeleg', a susţinut Geoană, care a subliniat că nominalizarea comisarului european ţine de Guvern, nu de preşedinte.

În opinia sa, problema internă a României este dată de acest 'bicefalism al puterii' în care şeful statului este cel care, conform normelor constituţionale, reprezintă România la Consiliul European.

'Din punct de vedere strict politic şi din punct de vedere al cutumei, primul-ministru are dreptate, pentru că de fiecare dată, în fiecare ţară europeană, Guvernele sunt cele care fac nominalizarea, aici Victor Ponta are dreptate 100%. (...) Eu nu pot decât să număr orele şi minutele până când vom avea un nou preşedinte', a mai declarat Geoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ