George Maior, o carieră de succes, încununată cu Legiunea de Onoare a Republicii Franceze

| 19 apr, 2014

Cariera de succes a lui George Maior, directorul Serviciului Român de Informații, a fost încununată recent cu decorația Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, ce a fost acordată de către președintele Franței, Francois Hollande. Decorația i-a fost remisă de către ambasadorul Republicii Franceze la București, Philippe Gustin.

Distincția acordată directorului SRI, în prezența mai multor personalități din mediul diplomatic, academic, guvernamental și din societatea civilă, recunoaște eforturile oficialului român în intensificarea cooperării cu partenerii externi, în care Franța deține un loc strategic și în lupta împotriva amenințărilor cu care se confruntă comunitatea euro-atlantică.

Serviciul Român de Informații, sub conducerea lui George Maior, a fost apreciat de către oficialii francezi drept un catalizator esențial pentru intensificarea cooperării bilaterale în domeniul intelligence-ului, ce va conduce spre un grad mai mare de securitate pentru cetățenii români.

Meritele directorului SRI au mai fost recunoscute și de către guvernatorul statului Alabama, ce i-a conferit medalia „Meritorious Service Medal of Alabama”, respectiv de către Președintele României, ce l-a decoract cu distincția Ordinului Național „Serviciul Credincios” în Grad de Cavaler și cu Ordinul național „Steaua României” în gard de Comandor.

George Maior a îndeplinit de-a lungul carierei sale numeroase funcții importante: între 1992 și 1997 a lucrat ca diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate și la Departamentul Afaceri Stategice. Din anul 1997 până în anul 1999 a ocupat funția de Însărcinat cu Afaceri al Ambasadei României la Dublin, Irlanda.

Directorul SRI a fost și șef al Departamentului pentru Intergrare Euroatlantică și Politică de Apărare în cadrul Ministerului Apărării Naționale în perioada 2000 – 2004. Din aceată poziție, George Maior, a coordonat din punct de vedere stategic și militar aderarea României la Organizația Tratatului Nord-Atlantic, iar în 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador în Ministerul Afacerilor Externe.

În noiembrie 2004 a fost ales senator în Parlamentul României, iar prin Hotărârea nr. 32 a legislativului român, George Maior a devenit cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informații, la data de 4 octombrie 2006.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ