Directorul SRI a fost decorat de preşedintele Franţei cu Ordinul Legiunii de Onoare

| 17 apr, 2014

Directorul SRI, George Maior, a fost distins de către preşedintele Republicii Franceze, Francois Hollande, cu Ordinul Legiunii de Onoare în grad de Cavaler, ceremonia de acordare fiind găzduită, joi, de către ambasadorul francez la Bucureşti, Philippe Gustin

"Ceremonia, găzduită de ambasadorul Franţei, domnul Philippe Gustin, s-a desfăşurat în prezenţa mai multor personalităţi din mediul diplomatic, academic, guvernamental şi din societatea civilă. Distincţia acordată directorului SRI recunoaşte meritele oficialului român în aprofundarea cooperării cu partenerii externi, între care Franţa ocupă o poziţie strategică, în lupta împotriva ameninţărilor cu care se confruntă comunitatea euro-atlantică. Procesul de transformare a Serviciului Român de Informaţii, sub conducerea domnului George Maior, a fost apreciat drept un catalizator esenţial pentru intensificarea cooperării bilaterale în domeniul intelligence-ului", se arată într-un comunicat al SRI.

Potrivit Serviciului, George Maior a mărturisit că distincţia îl onorează şi că, prin intermediul său, Ordinul Legiunii de Onoare îi recompensează pe toţi cei care au contribuit la expresia concretă a Parteneriatului Strategic dintre Franţa şi România, mai ales în domeniul securităţii şi al activităţii de intelligence.

"Permiteţi-mi să aduc un omagiu celor care m-au însoţit pe acest drum, împărţind cu ei decoraţia care mi-a fost acordată. Vă asigur, domnule ambasador, de convingerea mea că acest moment, deosebit de intens, nu reprezintă încununarea unei munci duse la sfârşit, ci o încurajare pentru ceea ce va veni. Este un nou îndemn adus promovării intereselor strategice ale ţărilor noastre, pentru continuarea eforturilor comune spre a apăra securitatea, prosperitatea şi libertatea concetăţenilor noştri", a declarat directorul SRI.

De asemenea, George Maior a ţinut să sublinieze "adâncirea cooperării dintre serviciile de informaţii din România şi cele din Franţa, care, în virtutea alianţei naturale, de tradiţie dintre cele două naţiuni, a atins un nivel deosebit de performanţă intelectuală şi operaţională".

Ordinul acordat de preşedintele Franţei reprezintă cea mai înaltă decoraţie onorifică franceză, instituită în anul 1802 de către împăratul Napoleon I.

Tag-uri: George Maior
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ