SRI a transmis peste 1.000 de informări către DNA, în 2013

| 27 feb, 2014

Directorul Serviciul Român de Informaţii (SRI), George Maior, a declarat joi, la prezentarea Raportului de activitate al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că anul trecut au fost transmis peste 1.000 de informări către DNA.

"SRI consideră prioritară cooperarea cu DNA pe această dimensiune. Desigur avem şi alte ameninţări la adresa securităţii naţionale. Fără să intru foarte mult în statistică, care nu exprimă întotdeauna calitatea unei cooperări, vreau să vă spun că anul trecut am transmis peste 1.000 de informări către DNA, jumătate la DNA central, jumătate către structurile teritoriale, care cred că au ajutat foarte mult activitatea acestei instituţii pe linia combaterii corupţiei", a afirmat Maior.

Referitor la presiunile publice, şeful SRI a spus că există forţă instituţională pentru a rezistat în faţa acestora.

"Şi noi putem remarca acest lucru (n.r. de presiuni publice) când se abordează zone pe care eu le-am denumit odată inexpugnabile, fie din economie, fie din politic. Te poţi aştepta la o anumită retorică, suntem obişnuiţi cu ea, nu e nicio problemă. Cred că avem forţa instituţională bazată şi pe resursa umana foarte bună şi pe concepţia profesională şi neutră asupra activităţii noastre să rezistăm acestor tipuri de presiuni şi chiar să nu ne plângem de ele", a susţinut şeful SRI.

George Maior a precizat că este convins că şi la bilanţul pe 2014 se va remarca o creştere cantitativă şi calitativă, şi că emite această proiecţie luând în considerare deja ceea ce s-a făcut în primele luni ale anului.

"Respectăm această instituţie, respectăm independenţa ei şi cred că are un rol vital în evoluţia statului român spre modernitate, forţă şi un exemplu în această regiune complicată a Europei", a mai spus Maior.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ