CUM şi CE verifică SRI-ul în telefonul tau

| 08 ian, 2014

Institutul pentru Tehnologii Avansate al Serviciului Român de Informaţii (SRI) are o aplicaţie software care-i permite să afle chiar şi informaţiile şterse din memoria iPhone-urilor.

Aplicaţia iXAM, cumpărată de institutul care oferă suport tehnic pentru operaţiunile SRI, vizează "extragerea şi analizarea datelor stocate în memoria dispozitivelor produse de Apple de tip iPod, iPad, iPhone (inclusiv iPhone 4)", potrivit unui document oficial. În plus, programul este capabil să recupereze şi fişierele ce au fost şterse din memoria dispozitivelor mobile luate în vizor. De asemenea, nici codul de siguranţă, cel în baza căruia sunt blocate telefoanele inteligente, nu mai este în siguranţă, aplicaţia putând să-l identifice fără a produce "modificări detectabile ulterior analizei", scrie www.ziarulring.ro.

Analiza Facebook-ului şi a locaţiilor GPS

Cei care se aşteptau ca datele extrase să vizeze doar registrul de apeluri, respectiv apelurile primite, efectuate şi ratate, şi SMS-urile sau mailurile, se înşală. În afară de acestea, aplicaţia de analiză a dispozitivelor mobile "suspecte" pe care o are Institutul pentru Tehnologii Avansate mai poate afla şi informaţii referitoare la ultimele adrese de internet accesate, deci nu ar fi exclusă în acest sens nici reţeaua de socializare Facebook. Pot fi verificate şi informaţii referitoare la conturile de e-mail folosite şi la conexiunile WiFi şi Bluetooth realizate şi nu sunt "iertate" de la analiză nici agenda telefonică şi coordonatele GPS ale locaţiilor salvate.

Pozele şi filmuleţele, la control!

Şi fişierele de tip multimedia, şi anume cele audio, video şi fotografiile, pot fi extrase din telefoanele inteligente cu ajutorul aplicaţiei pentru care Institutul pentru Tehnologii Avansate şi-a prelungit licenţa până în vara acestui an. Acestora li se adaugă fişierele de tip text şi office, precum şi informaţiile generale despre dispozitivul mobil analizat şi seria cartelei SIM.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 ian, 2014
Rumburak
Chiar asa?
Si daca dupa ce sterg un clip inregistrez ceva pina se umple memoria mai poate sa fie recuperat fisierul?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ