George Maior: Trebuie să continuăm acordarea de sprijin partenerilor NATO precum Republica Moldova, Ucraina ori Georgia

| 15 ian, 21:15

Trebuie să continuăm acordarea de sprijin partenerilor NATO precum Republica Moldova, Ucraina ori Georgia. a declarat ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, la o recepție oferită în onoarea unui grup de ambasadori, reprezentanți permanenți ai statelor NATO la Bruxelles, aflat în vizită în SUA, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Washington, citat de Agerpres.

'Ultimii doi ani nu au fost simpli, din punctul de vedere al securității, deoarece au proliferat la adresa NATO o serie de amenințări convenționale, informatice sau hibride', a spus Maior în fața celor prezenți, potrivit comunicatului.

'Aceste amenințări au reprezentat o provocare la adresa capacității de reacție a comunității internaționale. Însă au arătat că statele membre NATO sunt unite în dorința de a rezolva aceste provocări', a afirmat ambasadorul român.

George Cristian Maior a subliniat că România a continuat să facă pași decisivi pentru a-și consolida rolul în cadrul Alianței și în regiune. 'Cu mai puțin de o lună în urmă a devenit operațională facilitatea anti-rachetă de la Deveselu, România
a luat decizia de a crește bugetul apărării la 2% din Produsul Intern Brut și va găzdui sediul Diviziei Sud-Est a NATO, ca urmare a deciziilor luate la summit-ul din Scoția', a declarat el.

Cu toate acestea, George Cristian Maior consideră că la summit-ul NATO care va avea loc la Varșovia este în continuare nevoie de adoptarea unor măsuri care să descurajeze orice provocări la adresa securității. 'Nu în ultimul rând, trebuie să continuăm acordarea de sprijin partenerilor NATO precum Republica Moldova, Ucraina ori Georgia', a mai afirmat ambasadorul român.

La evenimentul care a avut loc la Ambasada României de la Washington D.C. au participat James R. Clapper, director al Comunității Naționale de Informații a SUA, ambasadorii statelor NATO aflați în vizită în SUA, reprezentanți ai Departamentului de Stat, ai comunității diplomatice și ai unor think-thank-uri din capitala americană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ