Ghişe către Antonescu – USL este mai important decât tine

| 11 oct, 2013

De mai multe săptămâni, Crin Antonescu ba lansează o serie de atacuri mai mult sau mai puţin voalate la adresa partenerilor de alinaţă, ba este în cele mai bune relaţii cu Victor Ponta şi cu PSD-ul.

"Dacă PSD-ul îl va susţine pe Antonescu la preşedinţie, mandatul USL-ului s-ar putea duce până la capăt. Chiar şi dacă vor fi doi candidaţi, e posibil ca USL-ul să nu se rupă". Aceasta este declaraţia făcută de senatorului liberal Ioan Ghişe, miercuri, la postul de televiziune B1. Poziţia lui Ghişe este una interesantă mai ales dacă privim relaţia din ultima vreme dintre cei doi lideri ai majorităţii de la putere.

De mai multe săptămâni, Crin Antonescu ba lansează o serie de atacuri mai mult sau mai puţin voalate la adresa partenerilor de alinaţă, ba este în cele mai bune relaţii cu Victor Ponta şi cu PSD-ul. Despre calitatea lui de lider al puterii sau al opoziţiei nici nu mai merită să vorbesc. Cel supranumit de Antonescu “Parşivel” – mă refer desigur la Victor Ponta – a încercat în toată acestă perioadă să menţină un echilibru în alianţă, refuzând să răspundă unor provocări de genul pasării candidaturii la preşedinţie.

Declaraţia senatorului PNL este interesantă deoarece Ghişe, senator liberal care în trecut a criticat alianţa cu social-democraţii, îi transmite lui Antonescu un mesaj simplu, ce poate fi rezumat sub următoarea formulă: liberalii vor să-şi încheie mandatele în USL, indiferent de ce vrea Antonescu.

Pentru cine urmăreşte nemulţumirea din ce în ce mai mare din PNL la adresa liderului partidului, această dinamică nu ar trebui să fie o surpriză. Datorită faptului că mulţi liberali şi-au obţinut în alegeri posturile ca urmare a muncii depuse de „furnicile din PSD”, ei vor ca acest sprijin să existe şi la următoarele alegeri locale şi parlamentare. Dacă liberalii s-ar fi bazat în alegerile precendete doar pe aparatul lor de partid, numărul posturilor nu ar fi fost acum atât de mare. Liberalii îl trag de fapt pe Antonescu de mânecă şi îi transmit că partidul nu poate fi canalizat exclusiv spre satisfacerea ambiţiilor prezidenţiale. Din partea lor vine mesajul că nu e bine să zgâlţâi barca usl-istă, transmis de Ghişe într-un mod discret.

Spun „discret” din pricina referinţei la o presupusă participare separată în alegerile prezidenţiale a celor două partide mari din USL, fără ca funcţionarea alianţei să fie afectată ulterior. Este utopic să crezi că USL-ul va mai funcţiona ca un tot unitar după nişte alegeri prezidenţiale în care, chipurile, cele două partide ar funcţiona separat. Dincolo de această disimulare, mesajul lui Ghişe trebuie să fie receptat şi înţeles pe deplin de preşedintele PNL.

Crin Antonescu trebuie să-şi dea seama că oamenii din partidul său vin înaintea ambiţiilor prezidenţiale care l-au determinat să intre într-o campanie electorală prematură. De altminteri, realizarea acestor ambiţii depinde în mod esenţial de liberalii de la firul ierbii care trebuie să se afle în prima linie a frontului şi să pună umărul pentru ca liderul PNL să aibă vreo şansă să ajungă la Palatul Cotroceni.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 oct, 2013
cantautor
nu sustin candidatura lui Antonescu din partea USL.
ca liberal in gandire nu sunt de acord ca "furnicile" din PSD tind sa se transforme in "termite"ale PNL-ului...
de aceea nu sunt de acord cu Ghise,care probabil mai are ceva ....rate de platit...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ