Giurgiu: Directorul Agenției de Inspecție Socială, reținut de DNA într-un dosar privind fraude cu fonduri europene

| 19 apr, 18:11

Laurențiu Costel Ionescu, director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, a fost reținut de DNA într-un dosar privind fraude cu fonduri europene. Acesta este urmărit penal pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual.

Alături de Ionescu a mai fost reținută Adriana Roxana Elena Prodan, angajată a unei fundații, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.


Procurorii susțin că, în perioada august-decembrie 2015, în cadrul derulării proiectului ”Servicii Integrate de sprijin pentru victimele violenței în familie și persoanelor cu dizabilități”, Ionescu și alte persoane au falsificat documente din care reieșea că mai mulți oameni au participat la două cursuri de formare profesională. În realitate, aceste cursuri nu ar fi avut loc, iar la examinarea inițială și finală Ionescu nu ar fi participat, contrar a ceea ce a scris acesta în documente.


Prejudiciul adus bugetului Uniunii Europene în acest caz se ridică la suma totală de 109.495 de lei.


La rândul ei, Adriana Roxana Elena Prodan este suspectată că a falsificat și a ajutat la falsificarea unor acte, în contextul derulării a altor două proiecte finanțate de Uniunea Europeană.


"În calitate de angajat al unei fundații, beneficiind și de ajutorul altor persoane, a ajutat la falsificarea, respectiv a falsificat actele întocmite pe numele unei persoane, fapte urmate de folosirea cu rea-credință a înscrisurilor sub semnătură privată falsificate, în scopul obținerii de fonduri europene. În realitate, inculpata împreună cu persoana respectivă au beneficiat de suma de 54.223 lei, în condițiile în care aceasta din urmă nu a prestat activități în cadrul centrului social din municipiul Giurgiu al fundației respective", se arată într-un comunicat DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ