Grecia: Refugiaţii refuză să rămână în taberele care le sunt destinate şi se grăbesc spre frontiera cu Macedonia

| 03 mar, 20:58

Refugiaţii care ajung în Grecia refuză să rămână în taberele instalate în întreaga ţară şi "se grăbesc" spre frontiera cu Macedonia sperând "să meargă cât mai curând posibil" spre nordul Europei, a declarat joi ministrul grec pentru protecţia cetăţeanului, relatează AFP.

"Există o adevărată problemă, situaţia este foarte dificilă: aceşti oameni sunt disperaţi şi încearcă să profite de orice mijloc pentru a traversa frontiera greco-macedoneană şi a merge spre Europa de Nord", a declarat Nikos Toskas pentru postul public de televiziune ERT. 

În condiţiile în care guvernul grec "a mobilizat întreaga maşină a statului, armatei şi municipalităţilor" şi "a instalat numeroase tabere în nordul ţării, precum şi în alte regiuni şi în apropiere de Atena", refugiaţii "se grăbesc spre Idomeni (cel mai apropiat sat de frontiera cu Macedonia) pentru a putea intra în Macedonia", a explicat ministrul. 

Macedonia este prima ţară de pe ruta Balcanilor prin care trec migranţii pentru a ajunge în Europa de nord după sosirea lor în Grecia via Turcia. 

Peste 10.000 de persoane sunt blocate în prezent de partea greacă a frontierei, la Idomeni, sperând să traverseze frontiera, în condiţiile în care Macedonia, după modelul anumitor ţări din vestul Balcanilor şi din UE, a decis să limiteze considerabil numărul migranţilor care intră pe teritoriul său. 

"Aceşti oameni nu sunt convinşi încă de faptul că frontierele sunt închise", a spus Toskas, reamintind că de marţi numai 500 de persoane au primit permisiunea de a trece frontiera cu Macedonia. 

În acelaşi timp "Turcia continuă să trimită migranţi şi peste 2.200 de persoane au ajuns pe insulele greceşti în ultimele 24 de ore", a mai afirmat ministrul elen.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ