Greşelile lui Becali şi performanţele Stelei

| 07 iun, 2013

De ce trebuie să plătească jucătorii Stelei, în plan sportiv, pentru o faptă considerată a se înscrie în registrul penalului de către o instanţă civilă?

După condamnarea lui Gigi Becali, nici cel mai pesimist suporter stelist nu credea că pentru echipa roş-albaştrilor vor urma vremuri mai grele şi perspective mai sumbre. Trimiterea lui Gigi Becali în închisoare generase deja o undă de şoc puternică, bulversând deopotrivă jucătorii, staff-ul tehnic, conducerea clubului şi nu în ultimul rând pe fanii stelişti.

Acum, informaţia care bântuie toate televiziunile anunţă o adevărată fatalitate – excluderea echipei campioane a României din cupele europene şi chiar retrogradarea Stelei din Liga I. În mod firesc, pe buzele susţinătorilor echipei din Ghencea se citesc o serie de întrebări la care este foarte dificil de răspuns. De ce performanţele obţinute pe teren, prin dăruire şi joc exemplar, să fie anulate de o decizie injustă a oficialilor UEFA? De ce trebuie să plătească jucătorii Stelei, în plan sportiv, pentru o faptă considerată a se înscrie în registrul penalului de către o instanţă civilă? Unde va ajunge sportul rege din România dacă echipele de tradiţie sunt sancţionate pentru erorile mai mult sau mai puţin discutabile ale patronilor?

În pofida mesajelor dure lansate de managerul Mihai Stoica la adresa celor care cântă prohodul Stelei în competiţiile europene inter-cluburi, există o serie de argumente care profilează un verdict defavorabil ca urmare a cazului „Valiza”. Primul dintre acestea ar fi toleranţa zero a forului european de fotbal pe o serie de paliere, precizate explicit de însuşi preşedintele UEFA, Michel Platini: "Vom avea toleranţă zero pentru corupţie, rasism, pariuri şi dopaj. Nu ne vom abate de la absolut nimic în a penaliza dur orice act care încalcă unul dintre aceste 4 principii".

Dacă scenariul excluderii pentru un sezon din competiţiile europene este varianta pesimistă, există totuşi şi o pedeapsă mult mai dură pe care clubul din Ghencea o poate primi – excluderea de până la trei sezoane din competiţiile organizate de forul european. Adică tăierea sursei principale de venit a clubului de fotbal care, prin prezenţa în Champions League sau Europa League avea asigurat bugetul pentru campionat, plata salariilor şi cheltuielile aferente desfăşurării sezonului fotbalistic.

Dincolo de „păcatele” lui Gigi Becali, sancţionate pe lumea aceasta şi probabil iertate în cea de dincolo, în joc este viitorul Stelei, echipa care a adus bucuria în inimile românilor prin performanţele pe care le-a obţinut în fotbalul românesc şi european. UEFA poate confisca dreptul Stelei de a evolua în cupele europene, într-un mod mai mult sau mai puţin arbitrar, dar nu va putea anula niciodată ceea ce reprezintă Steaua. Pentru că, înainte de a fi o echipă de fotbal, Steaua este şi va fi o stare de spirit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ