Grindeanu: Bugetul pe 2017 - axat pe proiecte; s-a ieșit din filozofia bugetului de stat de tip contabil

| 07 feb, 14:57

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marți că, pentru prima dată, bugetul adoptat de plenul Parlamentului este unul axat pe proiecte, depășindu-se astfel un tip de "filozofie contabilă", respectiv "bugetul de stat de tip contabil".

"Sunt extrem de bucuros că astăzi a fost aprobat bugetul de stat și că ăsta este un lucru pozitiv. (...) Nu a fost o muncă simplă, astfel încât în această perioadă, într-un calendar destul de strâns, să poți să ai un buget care să țină cont de programul de guvernare. Și ăsta este un lucru important, să schimbe filozofia prin care a fost construit acest buget, o filozofie care nu e doar contabilă sau cum a fost până acum privită — bugetul de stat de tip contabil. Și am să mă explic: de fiecare dată când exista creștere sau descreștere economică, fiecare instituție în parte, în general, i se creștea sau i se diminua bugetul cu acel procent. Noi, pentru prima dată, am finanțat prin acest proiect de buget programele cu care am venit în fața cetățenilor în programul de guvernare și ăsta a fost un lucru extrem de important pentru noi. Și, sigur, măsurile care sunt în continuare, care au fost aprobate și sunt măsuri de anul trecut și care continuă să fie finanțate și pe bugetul de anul acesta", a afirmat Grindeanu la Parlament.

Prim-ministrul a adăugat că un alt mesaj important al adoptării bugetului este că s-a făcut "un pas către stabilitate".

Sorin Grindeanu a spus, în context, că deși bugetul a fost adoptat un pic târziu se speră recuperarea pe parcurs a eventualelor întârzieri în implementare.

"Faptul că e un pic târziu, eu sper să recuperăm pe parcurs, totuși suntem la început de februarie. Au și fost programate alegerile destul de târziu, la început de decembrie, calendarul poate putea fi mai rapid, astfel încât să intrăm în pâine direct și anume să avem un nou buget mai repede", a mai spus premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ