Grupurile de interese din jurul PNL vor să ȋși pună omul la CCR?

| 12 feb, 18:43

PNL vine cu o propunere inedită pentru funcția de judecător ȋn cadrul CCR, ȋn persoanei judecătoarei Mona Lisa Neagoe. Dar ceea ce nu știu foarte mulți liberali și poate nici președinta PNL Alina Gorghiu este că Mona Lisa Neagoe are un trecut dubios, fiind conectată, prin soțul ei, la crima organizată transfrontalieră și la afacerile din energie.

Potrivit Ziua news, Mona Lisa Neagoe este căsătorită din anul 2005 cu Robert Marius Neagoe, care a fost director al Direcţiei juridice din Oficiul pentru Privatizare, între 2005 şi 2006. Acesta  a fost urmărit penal ȋn 2006, dosarul privatizărilor, alături de Codruţ Sereş, Szolt Nagy, Stamen Stantchev, Vadim Benyatov Don, Dorinel Mucea, Mircea Flore şi Mustafa Oral.

Toţi cei implicaţi în acest dosar au fost arestaţi la acea vreme, cu excepţia lui Codruţ Sereş și Szolt Nagy, și, bineȋnțeles, a lui Robert Neagoe. Mai mult, soţul doamnei judecător Mona Lisa nici măcar nu a fost trimis în judecată, aşa cum s-a întâmplat cu ceilalţi, acuzaţi de trădare şi spionaj. Procurorul de caz a precizat că Robert Neagoe a intrat în posesia unor documente cu caracter strict secret privind societăţile ce urmau a fi privatizate de statul român. Faptul este unul deosebit de grav ȋn contextul ce acesta nu beneficia de certificat ORNISS.

Citeşte şi: Gorghiu solicită PSD să susţină candidatul PNL pentru poziţia de judecător al Curţii Constituţionale

Ziua news mai scrie că soțul doamnei judecător Rober Neagoe mai era pe lânga adjunct la OPSPI, şi presedinte al Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica şi reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acţionarilor. De asemenea, el a fost membru al CA al E.ON Gaz Romania. Ca urmare a implicării sale ȋn dosarul de spionaj, Robert Neagoe a fost demis din toate funcțiile deținute.

Ȋnsă, soarta a fost bună cu el și a intrat ȋn cadrul societății Arelco Distribuţie, unde deținea 5% din acțiunile firmei. Compania este cunoscută pentru contractele cu statul. Spre exemplu, compania Conpet Ploieşti (COTE), deţinută de Ministerul Economiei şi unde lucrează tatăl şefei de cabinet a Robertei Anastase, a cumpărat electricitate de 20,3 milioane lei (4,7 milioane de euro) de la firma Arelco Distribuţie. Deci, Robert Neagoe este un bun cunoscător a caracatiței afacerilor din energie a băieților deștepți.

Astfel, propunerea PNL pentru o funcție așa de importantă este neserioasă din cauza trecutului dubios al soțului doamnei judecător Mona Lisa Neagoe. Iar vina PNL este că nu au făcut o minimă investigație ȋn acest sens, cu toate că președinta PNL Alina Gorghiu a scris pe o rețea de socializare că „propunerea PNL pentru funcția de judecător al Curții Constituționale este o persoană neafiliată politic și care se ridică la exigențele profesionale ale acestei funcții”.

Citeşte şi: Candidat NOU pentru funcţia de judecător al CCR

Având ȋn vedere că avem precedentul Toni Greblă, unde justiția va face lumină, este important ca pentru o asemenea funcție publică de foarte mare prestigiu partidele politice să fie extrem de responsabile și să verifice cu strictețe trecutul persoanei propuse. Iar ȋn cazul Monei Lisa Neagoe trecutul este unul dubios din cauza soțului acesteia.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 feb, 19:07
Dan Nicolcioiu
Noutate absoluta, oferta de lucru la domiciliu, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala, conditia minimala : calculator conectat la internet , cunostiinte minime de operare pe internet . Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ