Guvern: Premierul Cioloş nu autorizează difuzarea interviului său la 'Viaţa satului' într-un spaţiu de dezbatere electorală

| 29 noi, 12:42

Premierul Dacian Cioloş nu este de acord ca interviul pe care l-a dat emisiunii 'Viaţa satului' să fie difuzat la o altă dată sau pe un alt canal al SRTV decât cele convenite la momentul înregistrării interviului şi nu autorizează nici difuzarea acestuia pe spaţiul de dezbatere electorală al vreunui partid politic.

"Premierul Dacian Cioloş se pronunţă categoric împotriva difuzării interviului la o altă dată, alt interval orar sau alt canal al SRTV în afara celor agreate cu realizatorul emisiunii înainte de înregistrarea interviului, adică 27 noiembrie 2016, ora 10,45 pe canalul TVR 1 în cadrul emisiunii "Viaţa satului". Prim-ministrul Dacian Cioloş nu autorizează difuzarea interviului într-un spaţiu de dezbatere electorală al niciunui partid având în vedere că scopul şi conţinutul interviului au fost exclusiv subsumate interesului cetăţenilor cu privire la politicile publice şi acţiunile Guvernului în domeniul agricol şi nu vizează în niciun fel campania electorală, partide sau oameni politici", se arată într-un comunicat al Guvernului remis, marţi, AGERPRES. 

Sursa citată precizează că, în cadrul interviului acordat, "premierul a menţionat o serie de informaţii de interes pentru fermieri şi a punctat rezultate la zi, raportate până la momentul înregistrării interviului". 

"Or, transmiterea cu aproximativ trei săptămâni mai târziu a interviului ar necesita actualizarea unor informaţii cuprinse în respectiva înregistrare. În spiritul deontologiei profesionale şi din respect faţă de dreptul telespectatorilor la o informare corectă şi completă, vă solicităm să luaţi în considerare aceste argumente şi din acest moment să nu difuzaţi pe canalele SRTV sau pe alte canale online interviul acordat cu bună credinţă de prim-ministrul Dacian Cioloş, la solicitarea TVR, pe 23 noiembrie. Este regretabil faptul ca SRTV a schimbat condiţiile de difuzare a interviului după înregistrare, având în vedere că între timp nu au intervenit alte elemente care să modifice contextul în care a fost realizat interviul", transmite Guvernul. 

Televiziunea Publică a decis să amâne difuzarea, duminică, a interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii "Viaţa satului", ţinând cont că este perioadă de campanie electorală. 

"Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTV a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii 'Viaţa satului'. Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naşte din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie - şi ar fi incorect; imaginea premierului apare atât pe afişele, cât şi în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR", se arăta într-un comunicat al TVR remis, duminică, AGERPRES. 

Sursa citată mai arăta că un alt motiv al amânării este faptul că "în interviul acordat nu există ştiri la zi sau comunicări importante şi urgente care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală". 

"Faptul că anunţăm această reprogramare acum nu face decât să confirme că a fost o decizie luată după analizarea tuturor aspectelor şi pe care ne-o asumăm în primul rând în faţa publicului nostru. Şi pentru ca informaţia să circule mai repede, în cazul în care prin discuţii cu reprezentanţii premierului se va considera util, ne manifestăm disponibilitatea de a difuza emisiunea pe TVR+ (în mediul on line) înaintea difuzării pe TVR 1", se preciza în comunicat. 

Potrivit sursei citate, TVR propunea PNL "să folosească spaţiul electoral care i se cuvine prin distribuţia mai sus amintită, şi pentru a difuza interviul premierului, sau părţi considerate importante din acesta".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ