Guvernul a alocat bani pentru finalizarea a şase maternităţi noi

| 03 oct, 2014

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat vineri, la Slatina, unde a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă, că Guvernul a alocat bani pentru finalizarea lucrărilor la şase maternităţi, iar două dintre spitalele închise în 2011 vor fi redeschise luna viitoare.

'Putem să anunţăm, am şi spus-o, la rectificarea aceasta am reuşit să găsim împreună şi bineînţeles, cu sprijinul primului-ministru Victor Ponta, am reuşit să găsim bani pentru terminarea a şase maternităţi noi. Două dintre ele vor fi la Bucureşti, celelalte vor fi în ţară. La fel, la începutul anului viitor sper să mai construim încă, să mai finalizăm, două-trei maternităţi începute cu 10 ani în urmă. Construcţiile acestea trebuie spus că au început cu 10 ani în urmă şi trebuie să le facem tot noi', a spus ministrul Sănătăţii.

Nicolae Bănicioiu a menţionat, în privinţa spitalelor închise în anul 2011, că o parte dintre acestea, respectiv 24, au fost redeschise, unele ca spitale, altele ca centre multifuncţionale, iar în perioada imediat următoare alte două spitale dintre cele închise în urmă cu trei ani vor fi redeschise.

'Problema e în felul următor: au închis vreo 67 de spitale şi multe alte secţii din alte spitale. Un spital închis este foarte greu de redeschis şi eu mă tot chinui să explic lucrul acesta. Şi dau exemplu spitalul de la Babadag unde e o nevoie reală pentru că nu mai există nimic altceva, nu au UPU (Unitate de Primiri Urgenţe - n.r.), nu au cabinet, e dezastru din punctul acesta de vedere. S-a luat decizia atunci din pix, s-a închis spitalul, medicii au plecat imediat, asistentele au plecat imediat, construcţia s-a deteriorat pentru că nu mai sunt nici geamuri nu mai e nimic acolo, iar echipamentele au dispărut peste noapte', a spus ministrul.

Potrivit lui Bănicioiu, o redeschidere înseamnă de fapt 'o reconstrucţie de la zero a unui alt spital'. 'E foarte complicat să mai redeschidem spitalul după ce l-au închis unii. S-au redeschis până acum 14 spitale, unele urmează a fi redeschise într-o perioadă imediat următoare, chiar luna viitoare vom deschide încă două astfel de spitale, unele sunt transformate în centre multifuncţionale, 10 dintre ele, deci am ajuns undeva la 24 deschise acum, plus că am preferat să mergem şi pe construcţia de maternităţi noi', a mai declarat ministrul.

Întrebat dacă va fi redeschis şi spitalul din oraşul Drăgăneşti-Olt, ministrul a precizat că o decizie va fi luată după discuţii cu primarul localităţii, cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi cei ai Casei de Asigurări de Sănătate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ