Guvernul a alocat suma de 524.000 lei pentru instruirea paramedicilor din Ucraina, pe linia acordării primului ajutor

| 14 sep, 20:03

Executivul a adoptat, în şedinţa de joi, hotărârea de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne, în scopul instruirii personalului de specialitate din Ucraina pe linia acordării primului ajutor calificat. Actul

 

normativ prevede suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2023, pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu suma de 524.000 lei pentru ultima etapă de instruire a celor 197 de angajaţi ai Ministerului de Interne din Ucraina, în centrele de formare din judeţele Mureş şi Oradea.
Astfel, acordul care prevede instruirea paramedicilor ucraineni a fost asumat de România în cadrul NATO şi a fost semnat în anul 2022, informează Executivul, într-un comunicat de presă.
Acest acord prevede instruirea paramedicilor în cadrul cursurilor de bază şi medicină tactică, precum şi cele destinate pregătirii instructorilor de prim ajutor calificat.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 sep, 08:48
Valter Cojman
Ucrainenii ajutati cu de toate in detrimentul romanilor
Nimic pentru copii si pensionarii din Romania?
Doar pentru ucraineni si Ucraina?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ