Guvernul alocă peste 200 de milioane de lei pentru modernizarea Portului Constanţa

| 12 iun, 2013

Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre care prevede alocarea de peste 200 de milioane de lei pentru lucrări de modernizare a infrastructuii la Portul Constanţa.

"Prin realizarea lucrărilor de intervenţii va creşte siguranţa operaţiunilor portuare şi stabilitatea cheurilor din zona de sud a portului şi, în ansamblu, va creşte capacitatea Portului Constanţa. Adâncirea bazinului şi şenalului de la cota existentă de -7,00 m la cota de -9,00 m va asigura accesul şi acostarea navelor de până la 10.000 tdw", se arată într-un comunicat transmis de Guvern, citat de agerpres.

Valoarea totală a investiţiei este de 215.863.000 lei şi este finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, de la titlul 56 "Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare".

Guvernul a adoptat astfel hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi lucrărilor de intervenţii "Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creşterii adâncimilor şenalelor şi bazinelor şi a siguranţei navigaţiei în Portul Constanţa".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ