Guvernul CUMPĂRĂ apă grea. A alocat fondurile necesare

| 20 mai, 17:09

Guvernul a alocat, miercuri, fondurile necesare pentru achiziţia de apă grea de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS) de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), suplimentând în acest sens bugetul MAI, instituţie în subordinea căreia funcţionează ANRSPS, cu suma de 25 milioane de lei, informează Biroul de presă al Executivului, transmite Agerpres.

"Suma provenită din preluarea de către ANRSPS a cantităţilor corespunzătoare de apă grea vor fi utilizate de către RAAN pentru achiziţionarea de cărbune necesar producerii aburului tehnologic, precum şi pentru cheltuielile aferente procesului tehnologic, astfel încât să se evite oprirea în avarie a instalaţiilor de producere de apă grea", adaugă sursa citată.

Cantităţile de apă grea care vor fi achiziţionate de ANRSPS în limita sumei aprobate se înscriu în cele cu care se constituie stocul maxim necesar pentru unităţile 1 - 4 de la Centrala nuclear-electrică de la Cernavodă, determinat în baza studiului efectuat de proiectantul de specialitate al Centrului de Inginerie Tehnologică pentru Operaţiuni Nucleare (CITON), precizează Guvernul.

În comunicat se mai arată că producerea apei grele este un proces tehnologic cu caracter de continuitate, fapt pentru care RAAN o produce pe stoc, aceasta urmând a fi preluată de ANRSPS, în funcţie de necesarul stabilit.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ