Guvernul ia în discuție un proiect referitor la conversia creditelor din valută în lei: Executivul așteaptă acordul BNR

| 18 mar, 17:13

Guvernul a discutat miercuri, în primă lectură, un proiect de lege referitor la conversia creditelor din valută în lei. În baza acestui proiect, băncile vor acorda un discount de 15% din valoarea în lei după conversia împrumutului, pe care statul îl va garanta în proporţie de 50%, potrivit B1TV.

Proiectul include valutele care s-au apreciat cu peste 50% faţă de leu de la momentul acordării creditului.  Băncile şi-au dat acordul de principiu pe proiectul de lege şi se aşteaptă şi acordul BNR, mai spun sursele.

Peste 75.000 de persoane fizice figurează cu credite în franci elveţieni în bilanţurile băncilor locale, iar 95% din împrumuturi sunt concentrate la şase bănci. De fapt, numărul împrumutaţilor în franci este mult mai mare, deoarece băncile au externalizat sau au vândut foarte multe astfel de contracte.

În ceea ce privește totalul debitorilor cu împrumuturi în franci înregistrate în bilanţurile băncilor, aproape o treime (32%) se regăsesc la Bancpost, 24% la Volksbank, 20% la Pireus Bank, 11% la Raiffeisen, 7% la Banca Românească şi 2% la OTP Bank.

 

Citeşte şi: VESTE FOARTE BUNĂ pentru toţi românii: scad dobânzile la creditele în lei. Cu cât se vor reduce

Tag-uri: credite, credite lei
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ