"Guvernul lui Dragnea ne-a îngropat în datorii". Finanțele storc de la ministere bani pentru dobânzi

| 22 noi, 16:26

Remanierea bugetară propusă de Guvernul Dăncilă mută peste 1 miliard de lei de la ministere la Ministerul Finanțelor pentru plata dobânzilor.

Liderii PNL critică Guvernul Dragnea 4 pentru rectificarea care taie un miliard de la Transporturi și spun că

"Guvernul lui Dragnea ne-a îngropat în datorii, motiv pentru care banii pe care i-a tăiat de la educație, transporturi, cercetare se duc pentru plata dobânzilor (+ 1 miliard de lei)", a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acesteia, anii pentru investiții sunt sacrificați pentru al doilea an consecutiv.

"Dragnea și-a pus bani de-o parte pentru cumpărături în Cex!

A doua rectificare bugetară confirmă temerile noastre: banii pentru investiții sunt sacrificați pentru al doilea an consecutiv. Am avertizat, încă de la începutul anului, că bugetul este construit greșit, că nu sunt alocați bani suficienți pentru salarii, pensii, administrații locale și că banii scriși doar pe hârtie pentru autostrăzi, școli și spitale vor fi mutați cu ocazia rectificărilor bugetare.

În condițiile în care Guvernul nu a demarat niciun proiect de investiții în infrastructură, Guvernul taie 1,16 miliarde lei de la Ministerul Transporturilor. Deși avem peste 3.000 de școli în paragină, fără autorizații de funcționare, iar în sute de școli copiii tremură de frig, Guvernul taie aproape 200 de milioane de lei de la educație. În opinia PSD, cercetarea nu ne trebuie și, atunci, Guvernul taie 229 de milioane de lei. Agricultura, cultura, fondurile europene, mediul de afaceri sau pădurile nu sunt priorități ale domnului Dragnea, acestora fiindu-le tăiate 558 de milioane de lei. Toate aceste tăieri sunt o demostrație că Programul de guvernare PSD-ALDE a fost o mare farsă!

Guvernul lui Dragnea ne-a îngropat în datorii, motiv pentru care banii pe care i-a tăiat de la educație, transporturi, cercetare se duc pentru plata dobânzilor (+ 1 miliard de lei).

PNL va vota împotriva rectificărilor bugetare care drenează banii în pixul lui Dragnea! Nu vom accepta ca 700 de milioane de lei duși la Fondul de rezervă să fie pușculița personală a șefului PSD", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ