Guvernul majorează ecotichetul pe care-l oferă celor care cumpără MAŞINI ELECTRICE: 20.000 de lei

| 26 aug, 17:17

Pentru stimularea achiziţionării de vehicule noi, nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, Guvernul a decis miercuri, 26 august, printr-o ordonanţă, majorarea de la 12.000 de lei la 20.000 de lei a valorii ecotichetului de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice la achiziţionarea unui autovehicul pur electric, potrivit RealitateaTV.

Totodată, s-a decis acordarea unui ecotichet, în cuantum de 5.000 de lei, pentru persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice, la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid, cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/km. Aceste finanţări, sub forma ecotichetelor, se acordă din bugetul Fondului pentru mediu.

O altă prevedere a ordonanţei aprobate miercuri are în vedere persoanele care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării. Acestea pot solicita, de acum, restituirea acesteia pe cale administrativă, fără a mai fi nevoie să deschidă acţiune în instanţă. Persoanele aflate în această situaţie pot solicita restituirea taxei prin cerere adresată organului fiscal. Cererile se soluţionează în termen de 45 de zile de la înregistrare, prin decizie care se comunică persoanei interesate în maximum zece zile de la emitere. Sumele reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, precum şi dobânzile datorate contribuabilului, actualizate cu indicele preţurilor de consum publicat pe portalul Institutului Naţional de Statistică, se restituie pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ