STUDIU: Cât costă toate reparaţiile maşinii în fiecare an

| 19 aug, 08:54

Un studiu al platformei VeziCâtFace realizat pe proprietarii auto din România arată că în medie un român plăteşte anual 1.120 lei pe reparaţiile maşinii, potrivit Gândul. Costul diferă în funcţie de tipul pieselor de schimb utilizate, dar şi de locul unde se face reparaţia.

81% dintre români îşi repară maşina în service, 15% apelează la un mecanic particular, iar 5% se ocupă singuri de reparaţii. Cei care aleg să îşi repare singuri maşina au un cost mediu anual de 782 lei. Spre comparaţie, costul mediu la un service este de 1.270 lei, iar la un mecanic particular de 935 lei. Costul cu reparaţiile nu include şi reviziile anuale şi costul anvelopelor.

O maşină din România stă în medie 4 zile "pe bară" anual

Această durată diferă şi în funcţie de locul unde se face reparaţia. Spre exemplu, dacă proprietarul se ocupă singur de reparaţie, aceasta durează în medie aproape 5 zile, pe când dacă va merge într-un service, durata va scădea la 4 zile pe an.

Piesele de schimb originale măresc costul reparaţiei cu 22%

Costul mediu al reparaţiilor auto realizate de români într-un an este de 1.120 lei. Acest cost diferă însă în funcţie de tipul pieselor de schimb utilizate. Astfel, costul mediu anual al reparaţiei folosind piese aftermarket este de 965 lei, mai mic cu peste 100 lei faţă de costul reparaţiei cu piese din dezmembrări (1.085 lei). Cel mai mare cost îl au cei care folosesc piese originale, aceştia ajungând să plătească anual 1.180 lei pe reparaţii.

Femeile plătesc mai mult pe reparaţii decât bărbaţii

Costul mediu anual al reparaţiilor este de 1.100 lei pentru bărbaţi şi 1.200 lei pentru femei. Această diferenţă se poate explica şi prin faptul că 6% dintre bărbaţi aleg să îşi repare singuri maşina. De asemenea, şi numărul de zile de reparaţii pe an este mai mare în cazul femeilor. Maşinile acestora au nevoie în medie de 5 zile de reparaţii pe an versus 4 zile în cazul bărbaţilor. Studiul VeziCâtFace.ro a fost realizat pe un număr de 1.719 respondenţi din România şi are o marjă de eroare de +/- 2%.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ