Victor Ponta: Datele INS îmi permit să mă angajez că Guvernul nu va mări impozitele anul viitor

| 06 noi, 2014

Premierul Victor Ponta a apreciat miercuri că datele Institutului Naţional de Statistică privind creşterea salariului mediu şi a puterii de cumpărare îi permit să reia angajamentul că anul viitor Guvernul pe care îl va susţine nu va mări impozitele şi va reduce TVA la fructe şi legume.

"Veştile bune de astăzi confirmate de INS (creşterea salariului mediu şi a puterii de cumpărare peste rata inflaţiei) arată că eforturile din ultimii ani dau rezultate. Chiar dacă mai sunt multe de făcut, cresc veniturile şi există încrederea mediului de afaceri în economie. Avem semnale bune şi pentru cifrele de creştere economică de săptămâna viitoare', a postat prim ministrul pe contul său de Facebook.

Ponta a precizat că, în acest context, angajamentele pe care şi le-a luat în plan economic vor fi respectate.

"Reiau angajamentul pe care l-am mai transmis - eu şi Guvernul pe care îl susţin nu vom mări impozitele şi vom proteja pensiile românilor. Vom continua efortul de a reduce fiscalitatea (prin menţinerea cotei unice la 16%, menţinerea reducerii CAS şi, cât mai rapid, scăderea TVA la fructe şi legume). Iar mărirea pensiilor, deja pusă în aplicare şi anul trecut şi anul acesta, va continua şi în 2015!', a mai susţinut prim ministrul, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC la prezidenţiale.

Câştigul salarial mediu nominal net a ajuns, în septembrie 2014, la 1.698 de lei, în creştere cu 0,9%, respectiv 15 lei faţă de luna precedentă, valorile cele mai mari regăsindu-se în sectoarele extracţiei petrolului brut şi a gazelor naturale (5.776 de lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (996 de lei), potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În ceea ce priveşte câştigul salarial mediu nominal brut, acesta a fost în luna septembrie de 2.349 de lei, cu 0,8% mai mare decât în august.

În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna august în învăţământ (2,2%), ca urmare a acordării sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice, respectiv în administraţia publică (0,5%).

Tag-uri: ins, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ