Guvernul Ponta inițiază noi proiecte în valoare de patru miliarde de euro

| 01 apr, 2014

O veste bună pentru economia românească! Noi proiecte pe zonele de interes ale românilor, precum sănătatea, educație, incluziunea socială si domeniul energic, vor putea fi demarate cu susținerea Băncii Mondiale.

Premierul Victor Ponta a avut ieri o întrevedere cu Laura Tuck, vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală a Băncii Mondiale, în cadrul căreia s-a discutat despre noua strategie de parteneriat între România și BM pentru următorii patru ani. Ce presupune mai exact acest lucru? Guvernul Ponta inițiază noi proiecte în valoare de patru miliarde de euro.

Practic, datorită rezultatelor bune obținute de România a fost posibilă negocierea unei linii de creditare în cele mai avantajoase condiții la nivel mondial, respectiv o perioadă de 18 ani și cu o dobândă de 3,5%. Astfel, timp de patru ani România va primi un miliard de euro anual din partea Băncii Mondiale, bani ce vor fi destinați proiectelor de dezvoltare din țară și realizarea reformelor structurale. Realizarea acordului cu Banca Mondială în termenii cei mai favorabili cu putință atunci când vorbim de credite la nivel internațional a fost posibilă datorită politicilor publice asumate și implementate de actualul Executiv, care au stabilizat și apoi au condus la un trend pozitiv al economiei naționale, fapt ce denotă atât seriozitate, cât și siguranță.

România a avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, aspect care face țara noastră să devină atractivă pentru investitorii străini, dar la acest lucru se adaugă și faptul că economia României a rămas stabilă în pofida faptului că zona geografică și geostrategică în care ne aflăm este tulburată de conflincte și mai ales că primește un credit din partea BM în condițiile cele mai favorabile. Acest credit funcționează ca o garanție pentru investitorii străini, care în momentul în care văd că România beneficiază de condițiile de creditare de care beneficiază doar țările cu o economie stabilă, au încredere să investească în țara noastră.

Pe de altă parte, pe lângă atragerea investitorilor străini, care acționează în mod indirect          la bunăstarea  românilor, vorbim și despre efectele directe pe care le vor resimți cetățenii în urma inițierii proiectelor din domeniile sănătate, educație, incluziune socială si energie cu banii primiți de la Banca Mondială, arii de interes pentru orice locuitor al țării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 apr, 2014
palavra
Reducerea TVA-ului la pâine a fost măsura care a dus la creșterea accizelor, arată Guvernul în Memorandumul cu FMI, publicat marţi pe site-ul instituţiei financiare internaţionale.

Totodată, FMI precizează că din 2015, TVA la pâine ar putea reveni la 24%.

În memorandum se explică că scăderea TVA la produsele de panificație de la 24% la 9% a impus găsirea unor măsuri de contrabalansare a pierderilor la buget în domeniul accizelor.
02 apr, 2014
goPontaNemaPresident
hidroelectrica in insolventa,Oltchim la fel,CFR-ul ,privatizare ratata,se pregateste TVR-ul....
lista continua...
intr-adevar proiecte multe reusite,urmeaza altele..
este doar 1 aprilie....
02 apr, 2014
cantautor
bla,bla,bla...
si marmota invelea ciocolata....
vom face,vom drege,acum insa nu facem nimic..
Bran si Stan....comici vestiti ai ziaristicii...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ