Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe legea privind descentralizarea. PDL a lipsit

| 19 noi, 2013

Parlamentarii PDL au părăsit sala în momentul în care a început şedinţa comună a celor două camerededicată asumării răspunderii pe legea privind descentralizarea. Democrat liberalii au anunţat  a anunţat că va ataca actul normativ, adopatat azi în şedinţa de Guvern, la Curtea Constituţională.

Descentralizarea va afecta sănătatea, agricultura, mediul, cultura, sportul, autorizarea şi clasificarea în turism, cluburile şi bazele sportive, taberele şcolare. În subordinea autorităţilor centrale vor rămâne poliţia, agenţii de plăţi şi inspecţia socială, unele porturi fluviale, cinematografele şi grădinile de spectacol.

Democrat-liberalii vor ataca Legea descentralizării la Curtea Constituţională. "Vom încerca să depunem şi o moţiune de cenzură. PDL va solicita colaborarea PPDD, UDMR şi chiar a PNL", a spus purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu.

Guvernul a aprobat 568 de amendamente la proiectul descentralizării, dintr-un total de 2.040 amendamentedepuse de către parlamentari, majoritatea legate de forma proiectului, proceduri de tehnică legislativă şi erori materiale din anexe, a afirmat Mirel Palada, consilier al premierului pe comunicare

El a susţinut că un singur amendament din totalul celor aprobate a intervenit pe fondul de lege, în ceea ce priveşte intabularea unor imobile, pentru ca ulterior să afirme că şi acesta este tot o "corectură pe formă".

"A fost, din discuţie, un singur amendament pe fond, pe fondul de lege. Este vorba despre un amendament ce făcea vorbire despre intabularea acestor imobile şi bunurilor care trebuiau trecute din proprietatea publică statului în proprietatea... a componentei centrale înspre administraţia locală. Erau nişte componente de procedură legislativă ce au trebuit să fie reglementate şi limpezite, pentru că era o forumulare aproximativă în cadrul acestui amendament. Deci, tot o corectură pe formă", a spus Palada.

Conform Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată, în şedinţă comună, prin votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ