Elena Băsescu: Guvernul trebuie să demisioneze astăzi

| 31 oct, 2013

Elena Băsescu a postat pe o reţea de socializare un mesaj care vizează guvernul României. Fiica cea mică a preşedintelui susţine că Guvernul Ponta trebuie să îşi dea demisia deoarece  "şi-a angajat răspunderea pe o lege nedemocratică şi declarată neconstituţională".

”Guvernul trebuie să demisioneze astăzi, ţinând cont că şi-a angajat răspunderea pe o lege nedemocratică şi declarată neconstituţională. [...]Este o înfrângere catastrofală pentru Guvern, care trebuie să plece astăzi!"
Cuvintele nu-mi aparţin mie, ci preşedintelui PSD, Victor Ponta, care în ianuarie 2012 încerca să speculeze politic maximal decizia Curţii Constituţionale de a respinge comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale.
Sunt curioasă dacă, în baza aceleiaşi logici a Premierului de acum al României, nu cumva şi domnia sa ar trebui să treacă repejor la asumarea demisiei după ce o nouă Ordonanţă de Urgenţă (cea privind Codul Insolvenţei) a fost declarată neconstituţională de CCR?
Nu îmi fac însă iluzii: nu o va face. Nu e nici prima OUG neconstituţională şi nici prima dată când Premierul socialist una spune şi alta face. Dureros însă este că ne-am obişnuit cu această stare de fapt. Ea a devenit firescul guvernării de stânga din România", a scris Elena Băsescu pe facebookul său.

CCR a decis pe 29 octombrie că noul Cod al Insolvenţei este neconstituţional. CCR a constatat ca a fost încălcat art. 115 alin 4 si 6 din Constituţie, în sensul cănu se justifică urgenţa adoptării OUG şi că Guvernul nu poate adopta ordonanţe care afectează regimul instituţiilor fundamentale ale statului.

Premierul Victor Ponta a criticat Curtea Constituţională, după ce magistraţii au luat această decizie. Premierul a spus că este hotărât să schimbe Legea insolvenţei pe care a catalogat-o ca fiind una "proastă". "Avem Legea actuală care este o lege care încurajează companiile să nu plătească taxe, deci o lege proastă, şi sunt foarte hotărât să o schimbăm tocmai pentru a sprijini companiile serioase aşa cum este Coca-Cola în a investi, în a plăti taxe şi în a fi un actor corect în economia românească", a precizat primul-ministru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 oct, 2013
pensionar
DEMISIA CU TATICUL IN FRUNTE.ROMANIA NU ESTE A FAMILIEI BASESCU, NICI A BOGATILOR DIN MUMCA MILIOANELOR DE SARACI.
31 oct, 2013
gelu
adica
Ceea ce a uitat fata lui taticu a fost faptul ca CCR a declarat legea neconstitutionala la indicatiile precise ale.......(cui credeti????)taticului ei.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ