Guvernul vrea să-i ajute pe absolvenţi să-şi găsească slujbe potrivite

| 08 mai, 2013

Guvernul a aprobat, astăzi, un proiect de lege care îşi propune să promoveze accesul tinerilor absolvenţi către un loc de muncă decent, corespunzător studiilor absolvite.

Proiectul de act normativ vizează adaptarea legislaţiei româneşti la cerinţele UE în materie de stagii pentru absolvenţi ca să le faciliteze tranziţia din sistemul educaţional către piaţa muncii.

Proiectul stabileşte condiţiile minime care caracterizează un stagiu ca fiind de calitate prin definirea obiectivelor profesionale, durata rezonabilă, protecţie socială şi remuneraţie adecvată, drepturi şi obligaţii ferme pentru toate părţile implicate prin încheierea de acorduri contractuale în care sunt implicate întreprinderile dar şi serviciile publice de ocupare.

Tot astăzi, Guvernul a mai aprobat un proiect care vizează înfiinţarea fundaţiei "Proiect Ferentari", ce are menirea să organizeze activităţi pentru incluziunea socială a comunităţilor de romi din România şi care va folosi fonduri europene.

"În cadrul Uniunii Europene se remarcă o preocupare crescândă faţă de situaţia minorităţii rome din ansamblul statelor membre. Urmărind implementarea Strategiei Guvernului României de incluziune a cetăţenilor aparţinând minorităţii romilor, a fost aprobat prezentul Proiect de Lege prin care se înfiinţează Fundaţia Proiect Ferentari", spun reprezentanţi ai Guvernului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ