Haruki Murakami a publicat o nouă antologie de nuvele

| 18 apr, 2014

O nouă antologie de nuvele scrise de romancierul japonez Haruki Murakami a fost lansată vineri în Japonia, într-un prim tiraj de 300.000 de exemplare, fiind vorba de prima sa lucrare aparținând acestui gen literar din ultimii nouă ani, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Noua antologie de povestiri scurte este intitulată 'Onna no inai otokotachi' (Bărbați fără femei). Rezervările se fac deja de la mijlocul lunii martie, în timp ce admiratorii se înghesuie de obicei să obțină primele exemplare ale noii cărți. Librăriile s-au deschis special la mijlocul nopții pentru lansarea acestui nou volum, alcătuit din cinci noi nuvele deja publicate separat în reviste și una nouă.

Orice carte nouă a lui Murakami ajunge în general în fruntea listei romanelor cu cele mai mari vânzări în arhipelagul nipon. Așa s-a întâmplat și pentru cel mai recent roman-fluviu al său, "Tsukuru Tazaki cel fără de culoare și anii săi de pelerinaj", lansat în urmă cu mai puțin de un an în Japonia și care a ocupat primul loc în vânzările de cărți din 2013 în această țară, potrivit companiei Oricon.

Haruki Murakami este considerat unul dintre cei mai populari romancieri japonezi contemporani, renumit pe plan internațional, iar numele său se află de mai mulți ani pe lista candidaților la Premiul Nobel pentru literatură.

Operele sale, în care absurdul se combină armonios cu dificultățile sociale ale unor japonezi ieșiți din tipare, au fost traduse în peste 40 de limbi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ