Bill Gates: cele mai bune cărţi pe care le-am citit în 2013

| 16 dec, 2013

Miliardarul Bill Gates a dat o listă cu cele mai bune cărţi citite în 2013. Nu prea mai are timp de literatură, e mare amator de cărţi documentate despre problemele zilei.

Bill Gates spune că a citit "De veghe în lanul de secară" de multe ori, dar că anul ăsta va sări peste literatură. Toate titlurile preferate pe care le-a dat intră la categoria nonfiction şi au legături fie cu problemele climaterice, Africa sau istoria tehnologiei şi mecanismele nevăzute ale comerţului.

1. Marc Levinson - The Box. Este despre containere şi transport naval.

2. William Rosen - The Most powerful Idea in the World. Cea mai puternică idee din lume ţine de motoarele cu aburi. Gates spune că îşi dorea să afle mai multe despre motoarele cu aburi după ce în 2009 a fost cu fiul său la Muzeul Ştiinţei la Londr.

3. Vaclav Smil - Harvesting the Biosphere. Gates e fanul lui Smil, a citit tot ce a publicat acest specialist în impactul activităţilor umane asupra planetei.

4. Jared Diamond - The World Until Yesterday.

5. Morten Jerven - Poor Numbers. O analiză a felului în care sunt făcute statisticile de cărte naţiunile africane.

6. Archibald & Feldman - Why Does College Cost So Much. Autorii sunt preocupaţi de măsuri politice care să facă mai ieftin accesul la educaţie superioară.

7. Paul Sabin - The Bet. E tot despre o posibilă catastrofă climatică.

Tag-uri: bill gates, carti
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ