Și stiința face minuni! Modul INIMAGINABIL în care s-a VINDECAT un bărbat paralizat

| 21 oct, 2014

Un barbat paralizat de cativa ani a inceput sa mearga din nou, dupa ce a fost supus unui tratament revolutionar, ce presupune transplantarea de celule din cavitatea nazala in coloana vertebrala.

Darek Fidyka, paralizat din 2010 de la piept in jos in urma unui atac cu arma alba, se deplaseaza acum cu ajutorul unui cadru, scrie ziare.com, care citeaza BBC. Tratamentul a fost efectuat de chirurgi din Polonia, in colaborare cu oameni de stiinta din Londra. Rezultatele cercetarii lor au fost facute publice in revista Cell Transplantation.


Reabilitarea pacientului are loc de cel putin un an, spun jurnalistii care i-au urmarit progresul. Barbatul de 40 de ani se simte acum renascut: "Cand nu poti sa-ti simti aproape jumatate de trup esti neajutorat, insa cand incepi sa-ti revii este ca si cum renasti". Tratamentul implica utilizarea de celule specializate, care contribuie la simtul olfactiv - aceste celule permit nervilor din sistemul olfactiv sa se regenereze continuu. Aceste celule, recoltate din cavitatea nazala si transplantate in zona sectionata a maduvei, au permis regenerarea fibrelor nervoase afectate.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ