MINUNE sau DOVADA IMORTALITĂȚII? Ce i s-a întâmplat unui pacient după o operație

| 16 sep, 2014

Cercetătorii au observat că oamenii au o capacitate extraordinară de regenerare a oaselor, în special a coastelor. Ei au văzut că unui pacient i-au crescut la loc aproape 8 cm dintr-o coastă tăiată şi1 cm dintr-un cartilaj, în doar 6 luni de la trauma suferită.

Experimentele realizate pe cobai au arătat că aceştia, la fel ca oamenii, îşi pot regenera coastele în doar câteva luni.

Studiul a fost realizat de echipa coordonată de Francesca Mariani, de la USC Steam Cell Research din cadrul Universităţii California.

Cu ajutorul unui tomograf, cercetătorii au monitorizat vindecarea unui pacient căruia medicii îi îndepărtaseră parţial o coastă.

După 6 luni, cei 8 cm de os şi 1 cm de cartilaj s-au regenerat în mare parte. Ulterior, ei au făcut pe cobai un experiment similar.

Coasta şoarecilor s-a regenerat complet atunci când a fost păstrat ţesutul din jurul cartilajului, numit perichondrium, dar când acesta a fost îndepărtat osul nu s-a mai putut reface.

Perichondrium poate să genereze un cartilaj sănătos, prin urmare el conţine celule stem, care ar putea fi folosite pentru a ajuta la regenerarea oaselor.

Descoperirea îi va ajuta pe cercetători să afle cum se poate regena scheletul în general şi caută soluţii pentru bolile cronice cum este osteoartrita.

Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of Bone and Mineral Research.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 sep, 2014
BOR Breaking News
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

În mod suplimentar, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a propus oferirea, în zilele de duminică, a câte 10 supozitoare cu trotil pentru înlesnirea mântuirii. Pentru început, majoritatea doamnelor în vârstă, participante la slujbele BOR, au recunoscut că sunt foarte încântate de această idee.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor î

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ