Iar vrea Crin să lase PSD singur împotriva lui Băsescu?

| 06 feb, 2014

În meciul politic aflat în plină desfășurare, de ceva timp mingea e la Crin Antonescu iar coechipierii acestuia așteaptă nerăbdători să vadă cu câtă sportivitate va acționa acesta.

Să ne reamintim doar că premisele acestei așteptări au fost creeate chiar de către liderul liberal, când a cerut coechipierilor social-democrați asigurări suplimentare privitoare la susținerea candidaturii sale la prezidențiale. Glumind, desigur, în zona balcanică se spune că Antonescu și-a făcut o obligație. Nu este de mirare, deci, că acum la orice ezitare sau semn de indisciplină, toate privirile sunt ațintite spre Antonescu. Cam așa funcționează treburile și nu numai în politică, dacă ai cerut și ți s-a dat, trebuie să fii pregătit să oferi și tu când ți se cere. Iar partenerii social-democrați îi cer acum lui Antonescu să reacționeze exemplar, fie că e vorba de declarațiile în răspăr, făcute de Ramona Mănescu, fie că este vorba de unitatea politică a USL, în momentul unor decizii politice esențiale. Cu ministrul Transporturilor, Antonescu a scăldat-o: și premierul are dreptate, dar și Mănescu, când îl contrazice public pe Ponta și apără prin ricoșeu tandemul Opriș-Băsescu. Dificil de înghițit și, ca atare, PSD este cu atât mai iritat și pentru lipsa de sprijin vizibil în ce privește decizia recentă a Guvernului, de avizare a proiectului de trecere a STS la MAI.

Liberalii sunt în această privință într-o expectativă suspectă. Ca exemplu, mai mult s-a comunicat pe această temă din zona PDL, prin Corneliu Dobrițoiu, care a declarat că va exista o amplă analiză a propunerii. Nu este clar dacă liberalii își asumă necondiționat această decizie și recunoaștem, deja, un potențial de conflict deja familiar în USL.

Oricât de iritați ar fi liberalii pentru sancțiunile care au lovit miniștrii partidului, nu se poate ignora defel că USL are un conflict politic deschis și fără echivoc cu Traian Băsescu, care-și apără omul pus în fruntea unui serviciu cu activitate chestionabilă, exceptat unui control democratic și cu potențial de fraudă în condițiile unui an cu activitate electorală intensă. Iar PNL nu dă semne că-și va ocupa prea repede locul în front, alături de PSD...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 feb, 2014
Viviana
Organ de presa
Intrebare retorica: al cui este 'organul acesta de presa'? Nu vreau sa cred ca ne-am intors in anii 1980, mai am sperante.
07 feb, 2014
cantautor
ptr Viviana
al nostru,al PSD..desi te intrebai doar retoric
autorii nu s-au intors in 1980,au ramas anchilozati acolo,din familie..
speranta moare ultima,insa nu aici..
07 feb, 2014
cantautor
"Iar vrea Crin să lase PSD singur împotriva lui Băsescu? "
pai care ar fi problema,daca ar fi asa?
un partid mare ,cu traditie comunista,se teme de un singur om?
pai Nicolicea ce face la comisie acolo,nu il baga la puscarie?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ