Iată cum puteţi slăbi mâncând usturoi

| 14 ian, 2014

Beneficiile pentru sanatate ale usturoiului sunt aproape la fel de bine cunoscute in zilele noastre ca mirosul sau intepator . Dar oamenii de stiinta sustin ca au descoperit un nou beneficiu. Ei spun ca usturioul poate preveni cresterea in greutate.

Testele de laborator au aratat ca sobolanii care au avut o dieta bogata in zaharuri si au primit si usturoi au avut mai putine kilograme, decat cei care au avut aceeasi dieta, mai putin usturoiul.

S-a demonstrat deja ca usturoiul este eficient in prevenirea hipertensiunii arteriala, tratarea diabetului zaharat, vindecarea diareei, reducerea riscului de infarct miocardic si uciderea celulelor canceroase .
Dr. David Mirelman, de la Institutul Weizmann din Israel, l-a descris drept un " medicament minune ", si a spus ca este in aceeasi liga cu aspirina.

Cheia pentru proprietatile sale curative, spune el, este un compus numit alicina, care da mirosul puternic.
El a produs o versiune sintetica a compusului, care este modul natural de a proteja usturoiul de insecte, ciuperci si bacterii, si il mananca cu iaurt in fiecare zi.

O echipa de medici au utilizat alicina produsa de Dr. Mirelman pe sobolani pentru a testa daca usturoiul ar putea combate hipertensiunea arteriala, daca ar putea preveni diabetul si atacurile de cord.
A distrus acumularea de placi in arterele coronariene, a redus simptomele de diabet si a scazut tensiunea arteriala sobolanilor care au fost hraniti cu o dieta bogata in zahar timp de trei saptamani inainte de a primi alicina.

Tensiunea arteriala si nivelul de zahar al sobolanilor carora li s-a administrat alicina dupa o dieta bogata in zaharuri, au revenit la normal dupa 2 saptamani. Insa grupul de sobolani care nu au primit alicina a inregistrat in continuare un nivel mare de zahar in sange si o tensiune arteriala ridicata.

Cercetatorii au fost, de asemenea, uimiti de faptul ca nici unul dintre sobolanii care au primit alicina nu a castigat in greutate, iar acum doresc sa efectueze teste pe sobolani obezi pentru a vedea daca alicina ajuta la pierderea in greutate.

Dr. Mirelman a descoperit proprietatile medicinale ale usturoiului intr-o excursie la China, pentru o conferinta pe dizenterie. Un medic chinez a prezentat leacul sau pentru boli grave ale stomacului, si anume o sticla de usturoi strivit, inmuat in alcool.
" El a administrat pacientilor cu dizenterie o jumatate de pahar de lichid de culoare galbena de doua ori pe zi , " a declarat Dr. Mirelman . " L-am intrebat cat de bine a functionat si el a spus ca acest leac a vindecat oamenii timp de 5000 de ani.

" Asa ca am luat reteta si am studiat-o. Am izolat fiecare dintre componentele din usturoi si am descoperit ca cea mai eficienta componenta a fost allicinul”, a relatat Dr. Mirelman.
In experimente separate, Dr. Mirelman a constatat ca usturoiul distruge celulele canceroase in laborator. In urmatoarea decada  el crede ca ar putea constitui baza pentru noi tratamente anti – cancer.

Un alt studiu a aratat ca cei care iau un supliment de usturoi in fiecare zi sunt mult mai putin susceptibile de a face vreo forma de raceala.

Usturoiul a fost folosit ca un medicament pentru mii de ani. Hieroglifele egiptene arata cum usturoiul a era dat muncitorilor care au construit piramidele pentru a-i mentine puternici si sanatosi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ