Ichim, în cazul anchetei DNA privind Arena Națională: Primăria Capitalei sprijină orice demers al justiției

| 28 ian, 17:49

Primăria Capitalei sprijină orice demers al justiției dacă este solicitată, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului București (PMB), Alexandru Ichim, în contextul în care procurorii anticorupție s-au sesizat din oficiu și efectuează acte de urmărire penală in rem pentru abuz în serviciu în cazul acoperișului Arenei Naționale.

"Primăria Capitalei, dacă este solicitată, sprijină orice demers al justiției în acest sens. Primăria Capitalei acordă necondiționat acest sprijin. Este vorba despre o anchetă a instituțiilor statului care nu se comentează și nu se negociază. (...) DNA este o instituție a statului care verifică legalitatea unor documente, Primăria Capitalei administrează Bucureștiul, nu putem noi să ne pronunțăm pe ce face o instituție a statului. Este o acțiune a instituțiilor statului, nu sunt în măsură să comentez o acțiune a justiției", a spus Ichim.

Potrivit acestuia, este în derulare un audit tehnico-financiar în acest caz. "Este în derulare acest audit tehnico-financiar, nu avem informații la această oră care să întrunească condițiile unei sesizări a instituțiilor statului. Nu acesta a fost obiectivul nostru, obiectivul nostru a fost să identificăm eventuale cauze ce au stat la baza lipsei autorizației de securitate de incendiu și a încerca să remediem aceste situații. Primăria Capitalei nu caută vinovați, ci soluții", a arătat Ichim.

El a dat asigurări că sunt căutate în continuare soluții pentru redeschiderea Arenei Naționale.

"În sensul acesta purtăm discuții cu reprezentanții instituțiilor statului implicate în această poveste. Discutăm cu reprezentanții ISU, Ministerului Dezvoltării, cu toți decidenții instituțiilor care se ocupă de siguranța populației pentru a identifica o formulă prin care Arena Națională să fie redeschisă fotbalului și altor evenimente culturale", a adăugat Alexandru Ichim.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță că procurorii s-au sesizat din oficiu și efectuează acte de urmărire penală in rem pentru abuz în serviciu în cazul acoperișului Arenei Naționale
.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție s-au sesizat, în 18 ianuarie, din oficiu și efectuează acte de urmărire penală in rem (față de faptă) cu privire la suspiciunea săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ