IDC: vânzările de smartphones vor trece pragul de un miliard de unităţi în 2013

| 05 sep, 2013

Vânzările globale de telefoane mobile vor creşte în acest an cu 7,3%, până la 1,8 miliarde de unităţi, în condiţiile în care numărul telefoanelor mobile inteligente (smartphones) livrate într-un an va trece pentru prima dată pragul de un miliard de unităţi, a estimat miercuri firma de cercetare International Data Corp, transmite AFP.

Potrivit IDC, livrările de smartphones vor creşte cu 40% în acest an, până la un miliard de unităţi, graţie cererii crescute venită de pe pieţele emergente dar şi a introducerii unor modele cu un preţ mai mic de 200 de dolari. În plus, cererea pentru smartphones va rămâne una solidă şi în următorii ani astfel că în 2017 ar urma să fie vândute 1,7 miliarde smartphones.

'În urmă cu doi ani, piaţa mondială de smartphones cocheta cu ideea de a vinde o jumătate de miliard de unităţi. Dublarea livrărilor în doar doi ani este un semn al omniprezenţei smartphone-urilor', a declarat directorul de cercetare pentru dispozitive mobile de la IDC, Ramon Llamas. 'Smartphoneul a trecut de la un instrument de comunicaţie de ultimă generaţie la o componentă esenţială în viaţa de zi cu zi a miliarde de consumatori', a adăugat Llamas.

Analiştii IDC estimează că sistemul Google Android va rămâne principala platformă pe piaţa sistemelor de operare pentru telefoane mobile, urmat de Apple iOS. 'Windows Phone a trecut în faţa BlackBerry în prima jumătate a lui 2013 şi credem că acest lucru se va prelungi şi în viitor. Cu toate acestea livările totale vor continua să rămână sub cele ale Android şi iOS', susţine Ramon Llamas. Potrivit IDC, cota de piaţă a Windows Phone va creşte până la 10,2% în 2017 de la 3,9% în acest an, în timp ce cota Android va scădea uşor la 68% de la 75% în acest an. La rândul său, cota Apple iOS va creşte uşor la 17,9% de la 16,9%.

Grupul american Microsoft Corp. a anunţat marţi că va prelua operaţiunile de producţie de telefoane mobile şi servicii ale Nokia Oyj pentru 5,44 miliarde de euro (7,2 miliarde de dolari), tranzacţie în urma căreia grupul finlandez va ieşi dintr-un domeniu de activitate în care odată era lider mondial în timp ce producătorul programelor de operare Windows intră pe piaţa hardware.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ