IKEA retrage un produs din România

| 26 sep, 2013

Magazinul IKEA din Băneasa retrage de pe piaţă tarta cu rubarbă. Motivul: din lista ingredientelor în limba finlandeză a fost omis praful de ou, un produs alergen care poate declanşa reacţii nedorite consumatorilor care suferă de intoleranţă la ou, potrivit ECONOMICA.net.

De precizat că praful de ou este menţionat în lista ingredientelor în limba română, lipsind doar din lista în finlandeză. „Deşi magazinul IKEA din Băneasa nu a înregistrat nicio plângere referitoare la etichetarea produsului Paj Rabarbier, iar eroarea nu face referire la traducerea listei de ingrediente în limba română, compania a decis rechemarea acestui produs şi de pe piaţa din România”, se arată într-un comunicat IKEA.

Tarta cu rubarbă a fost introdusă la IKEA în 2012, iar magazinul din Băneasa a vândut de atunci 1.900 de bucăţi, fără a primi nicio sesizare.

Pe 18 septembrie, un client alergic a cumpărat o tartă cu rubarbă din Suedia, iar pe 20 septembrie IKEA a dispus retragerea loturilor cu traducerea incompletă din Finlanda, Suedia, România, Norvegia, Germania, Austria, Rusia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Lituania, Thailanda şi Singapore.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ