IKEA retrage baldachinele pentru pat

| 20 mar, 2014

Retailerul suedez de mobilă IKEA retrage de pe piaţă baldachinele pentru pat, pe motiv că ar fi nesigure pentru bebeluşi şi copii. Cei care deţin astfel de produse le pot returna pentru a primi banii înapoi.

Compania IKEA a primit sesizări cu privire la faptul că există posibilitatea ca, în timpul somnului, bebeluşii sau copiii să tragă şi să își înfășoare în jurul gâtului perdeaua baldachinului care acoperă patul. Pentru prevenirea oricărui risc de producere a unui incident, baldachinele pentru pat au fost retrase imediat din toate magazinele IKEA din lume.

Produsele care au fost retrase de pe piață sunt următoarele: LEGENDARISK, setul de baldachine MINNEN, BARNSLIG BOLL, MINNEN Brodyr, HIMMEL, FABLER, TISSLA și KLÄMMIG. Numai baldachinele pentru pat menționate sunt incluse în această acțiune de retragere de produs. Toate produsele din gama IKEA pentru copii pot fi folosite în deplină siguranță.

În ceea ce privește standardele de siguranță aplicabile în cazul baldachinelor pentru pat, Compania IKEA nu are cunoștință de existența vreunui astfel de standard. Testele interne de siguranţă, preliminare punerii în vânzare, nu au arătat niciun risc, însă compania a consultat experți externi în identificarea pericolelor și evaluarea riscurilor, care au ajuns la concluzia că există, totuşi, un potențial de risc, dacă bebeluşii şi copiii nu sunt supravegheaţi, aşa cum se poate întâmpla în timpul somnului.

De aceea, ca măsură de precauție, IKEA a retras de la vânzare toate produsele enumerate mai sus și își invită clienții să nu le mai folosească în preajma copiilor mici.

Baldachinele pentru pat au fost introduse în magazinele IKEA din anul 1996 și s-au vândut peste 2,7 milioane de bucăţi la nivel global.

Magazinul IKEA din Bucureşti a comercializat 4.897 de bucăţi, la preţuri care au variat între 49,99 și 145 lei şi nu a primit nicio sesizare în privinţa niciunuia dintre aceste produse. Clienţii care au un produs din cele menționate sunt invitați la departamentul Relații Clienți din magazin, începând chiar de astăzi, 20 martie 2014, pentru a primi înapoi suma totală cu care au achiziționat produsul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ