Imaginea rușinii pentru educația din România. Harta abandonului școlar în Europa

| 14 sep, 09:40

Eșecul nesfârșitelor reforme prin care a trecut educația din România în ultimii 25 de ani, sub zeci de miniștri și secretari de stat, se vede într-o imagine simplă, unde culorile spun totul.

Cifre rușinoase pentru sistemul educațional din România: rata abandonului școlar este una dintre cele mai mari din Europa, la nivelul anului 2014.

După cum se vede în harta de sus, realizată de Eurostat, biroul de statistică al UE, România este o pată albastră într-o regiune unde majoritatea țărilor au culori mai deschise, deci mai puțin grave, la capitolul Părăsirea timpurie a oricărei forme de educație și training.

Nu mai puțin de 18% dintre tinerii din România cu vârsta între 15 și 18 ani au abandonat orice formă de educație.

Doar patru țări din Europa stau mai rău decât România la părăsirea timpurie a sistemului de învățământ: Turcia (38,3%), Spania (21,9%), Malta (20,4%) și Islanda (19%).

În schimb, în toate statele vecine României, dar și în Europa de Vest, ratele de părăsire timpurie a sistemului de educație sunt mult mai mici.

În Austria doar 7% dintre tineri părăsesc școala, în Grecia 9%, în Ungaria 11,4%, iar în Bulgaria rata este 12,5%. Cifre și mai mici ale abandonului școlar sunt în Cehia și Polonia, doar 5,5%, respectiv 5,4%

 

Harta abandonului scolar

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ